Aktuelnu vlast ne zanima Jug Srbije kroz prizmu BRISELSKOG sporazuma i DIJALOGAAktuelnu vlast u Srbiji ne zanima šta će biti rečeno na Nacionalnoj konferenciji „Jug Srbije kroz prizmu briselskih sporazuma i dijaloga“, pa su njihovi predstavnici odbili da dođu na ovaj okrugli sto na koji su zvanično pozvani, saopštio je Agon Islami, predstavnik Odbora za ljudska prava, otvarajući konferenciju u Maloj Sali Doma kulture u Bujanovcu u četvrtak 28. jula.

Pozvani su iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava ministarka Gordana Čomić, predstavnici Koordinacionog tela za jug Srbije, ljudi iz Vlade Srbije zaduženi za dijalog, kao i narodni poslanik SNS iz Bujanovca Nenad Mitrović, ali se nisu odazvali našem pozivu, saopštio je Islami.Po njegovim rečima, „Odeljenje u Bujanovcu Ekonomskog fakulteta u Subotici odbilo je da ustupi prostoriju za održavanje okruglog stola“.

Nisu saopštili nijedan razlog, jedino se rekli „da nemaju ovlašćenja da budu uključeni u to“, objasnio je Islami.Konferenciji su prisustvovali političari, predstavnici nevladinih organizacija i predstavnici medija.

U radu konferencije učestvovali su Šaip Kamberi, narodni poslanik iz Bujanovca, Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, Gzim Murati iz NVO „Budućnost“, kao i novinari Radoman Irić, Slavomir Kostić i Jeton ismaili sa portala „Fol online“.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Jok 29/07/2022
  2. Srle 29/07/2022
  3. NN 29/07/2022
  4. Mirna 30/07/2022
  5. БАЊКА 30/07/2022

  Ostavi komentar