Prelević za NIN: (Nije) dobro je što je VJT Niš preuzeo predmet „FALSIFIKAT“ iz Vranja

Eko Taxi Vranje

Božo Prelević, beogradski advokat i zastupnik porodice Cvetković u predmetu afere falsifikat, izjavio je za NIN „da je i dobro i nije što je predmet falsifikata iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju prebačen u Više javno tužilaštvo u Nišu“.

Prebacivanje predmeta u Niš u neku ruku je dobro, jer je tu manji upliv lokalnih vranjskih vlasti, s druge strane i nije s obzirom na to da ista klika vlada svakim delom Srbije, napomenuo je Prelević.Za Prelevića je „ovaj slučaj paradigmatičan», jer pokazuje „da vlast istina ne zanima kao ni pravo“

A kad se desi da se bez provere verifikuje lažni dokument koji neko nekom važnom poklanja sopstveno imanje ili ono na koje ima zakonsko pravo, uglavnom se računa da oštećeni nema hrabrosti da talasa, ali se i s tim računom bez krčmara ponekad i pogreši, ocenio je Prelević.

Podsećamo, krivičnu prijavu u aferi falsifikat protiv Velimira Bulatovića iz Vranjske Banje, oca poslanika Slaviše Bulatovića, i Mirjane Mladenović, službenice Gradske uprave, zbog verifikacije dokumenta, zapisnika o saslušanju suseda sa lažnim potpisom suseda, advokat Božo Prelević iz Beograda podneo je OJT Vranje.

OJT Vranje je ovaj „vruć krompir“ prosledilo Višem javnom tužilaštvu u Nišu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije.    1. cepanka 24/08/2022
    2. ОПА! 24/08/2022
    3. Sladjan 24/08/2022
    4. Cccccc 24/08/2022

    Ostavi komentar