PODKAST INFO VRANJSKIH: Nemanja NuhijevićGrađanin mora da bude u centru sistema, a on je danas na njegovom repu. Tu situaciju naš pokret želi da promeni, i učinićemo sve da tako i bude, poručio je u podkastu Info Vranjskih Nemanja Nuhijević, jedan od lokalnih lidera Pokreta slobodnih građana.

U otvorenoj priči o svemu, o stranci kojoj pripada, o opoziciji i vlasti, Nuhijević se najviše dotakao važnosti politike i njenog delovanja na obične ljude.Vlast ne dozvoljava stvaranje nikakve alternative, čak ni pomisao na nju. Ipak, mi iz PSG-a posle, slobodno mogu da kažem, izbornog fijaska, izabrali smo novo rukovodstvo i radimo baš na tome, da ponudimo alternativu Srbiji, koja joj je potrebna pre svega kao društvu – rekao je ovaj lider PSG-a.

Nemanja Nuhijević široj javnosti je postao poznat kao član LDP-a, pa gradski većnik za ekologiju, uz raniji uporan sportski rad i aktivističko delovanje.Nuhijević FOTO promo

Danas, Nuhijević je jedan od lidera Pokreta Slobodnih građana u Vranju, i smatra da je to njegovo angažovanje samo prirodni nastavak ranijeg delovanja na mnogim poljima.

Opozicija ovde mora da ide u pravcu pružanja jasne alternatve režimu, kako organizaciono, tako i politički, i tu nema zbora. Jasno je da niko ne može sam da se odupre ovom zlu, i mi tu moramo da menjamo neke stvari, moramo da menjamo pristup. Osnova je pravljenje zajedničke agende i okupljanje oko tema oko kojih se mi i inače u velikoj meri apsolutno slažemo – ocenjuje Nuhijević.

Ovaj razgovor, napravljen uz pomoć European endowment for democracy (EED), u prostoru Medijskog skloništa u Vranju, u celini možete poslušati i ovde.

SSB  

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar