Pisci u FOKUSU: Ivana Bodrožić gost na obeležavanju Dana BibliotekeBiblioteka Bora Stanković Vranje pozvala je zainteresovane građana da se pridruže 21. juna 2023. u 19 sati u dvorište Muzej kuće „Bora Stanković“ gde će se vranjskoj publici predstaviti Ivana Bodrožić, književnica iz Hrvatske u okviru ciklusa „Pisac u fokusu“ i Programa obeležavanja 144. rođendana Biblioteke „Bora Stanković“.

Ivana Bodrožić rođena je 1982. godine u Vukovaru, deo detinjstva provela je u Kumrovcu, a gimnaziju je pohađala u Zagrebu. Magistrirala je filozofiju i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.Autorka je nagrađivanih i prevedenih zbirki poezije, romana i zbirki pripovedaka: Sinovi, kćeri, Prvi korak u tamu, Hotel Zagorje, Prijelaz za divlju životinju, 100% pamuk, Rupa, In a Sentimental Mood, Klara Čudastvara. NJena dela su prevedena na dvanaest stranih jezika, objavljena u trinaest zemalja, a tri naslova objavljena su u SAD-u, kao i audio knjige The Hotel Tito i We Trade Our Night for Someone Else’s Day.

Za svoj književni rad nagrađivana je prestižnim domaćim i stranim nagradama poput Goranove nagrade za mlade pjesnike; Kiklop, nagrada za najbolji roman; Prix Ulysse, nagrada za najbolji debitantski roman sa područja Mediterana; Kočićevo pero; Edo Budiša; Meša Selimović; Balkan Noir i druge.Osim pisanja proze i poezije vodi književne radionice kreativnog pisanja u Centru za kreativno pisanje, na različite načine sarađuje sa umetnicima iz polja književnosti i kulture, predaje kao gostujuća predavačica na European Center for the Study of War and Peace u Zagrebu.

Živi u Dugom Selu „između voza i šume“.

Razgovor sa Ivanom Bodrožić moderiraće i voditi publicista i filozof Ivan Milenković.
.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar