PET GODINA čekanja na vodu i kanalizaciju

Eko Taxi Vranje

Meštani naselja Mišinci u Vranjskoj Banji već pet godina mole  nadležne u Banji i Vranju za vodu i kanalizaciju, ali uzalud, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovom banjskom naselju.

Žitelji ovog naselja decenijama žive kao u srednjem veku, bez vode i kanalizacije.Vodom se snabdevamo iz individualnih izvora, u «igri» su i septičke jame, jer kanalizacije nema, a naše molbe upućene Gradskoj opštini u Banji, Gradu Vranju, poslaniku, nisu urodile plodom. Predsednik opštine nas izbegava, poslanik isto tako, niko ne želi da rešava ove probleme, a toliko su obećavali uoči svih izbora u poslednjih pet godina – jadikuje stanovnik naselja Mišinci.

Đošin hidrant NE DRŽI VODU

Izlivena kanalizacija guši Banjčane, od «Vodovoda» ni traga

Ogorčeni Banjčani iz ovog naselja obraćali su se i premijerki Srbije prilikom posete Banji.

Banjski vlastodršci su pokušali da nas spreče da dođemo do Ane Brnabić kada je nedavno boravila u Vranjskoj Banji, međutim, nisu uspeli u tome, pa smo premijerku upoznali sa našim teškoćama. Ona  nas je saslušala, sugerisala prisutnim lokalnim funkcionerima da reše taj problem, ali od toga nema ništa – kažu u naselju Mišinci.

FOTO Info Vranjske

Stanovnici ovog banjskog naselja koji žive u oko 40 domova zbog problema sa vodosnabdevanjem i kanalizacijom obratili su se «višim instancama», Kabinetu predsednika Srbije za predstavke i žalbe i Ministarstvu građevinrstva, saobraćaja i infrastrukture.

Idu izbori, oni su nam jedina šansa da rešimo problem, pošto lokalna vlast u Banji i Vranju ignoriše naše probleme iako oni nisu primereni 21. veku – u očajanju ističu u naselju Mišinci u Vranjskoj Banji.

S. Kostić  • Ostavi komentar