Pedagoški fakultet: PONAVLJAJU se izbori za Studentski PARLAMENT

Eko Taxi Vranje

Izbori za Studentski parlament Pedagoškog fakulteta u Vranju, održani juna ove godine, biće ponovljeni, potvrđeno je portalu InfoVranjske na ovom fakultetu iz dva izvora, studentskih i dekanata ovog fakulteta.

Izvor iz redova studenata Pedagoškog fakulteta obavestio je InfoVranjske da je Komisija upravnog nadzora Ministarstva prosvete poništila izbore za Studentski parlament u junu ove godine i naložila održavanje novih u aprilu naredne, 2022. godine.Komisija upravnog nadzora pomenutog Ministarstva prosvete, kažu studenti, „naložila je usklađivanje izbornih pravila sa novim Zakonom o studentskom organizovanju“.

Odluka pristigla iz Ministarstva prosvete dokazala je da su studenti koji su izrazili nezadovoljstvo izbornim postupkom juna ove godine, režiranim izborima od strane ranijeg rukovodstva Pedagoškog fakulteta na čelu sa tadašnjim dekanom Zoranom Momčilovićem, bili u pravu, zaključuju studenti ovog fakulteta.

Dekanica Pedagoškog fakulteta, profesor doktor Dragana Stanojević, u kraćem razgovoru za InfoVranjske precizirala je da je Komisija upravnog nadzora Ministarstva prosvete uočila nepravilnosti u izbornom postupku juna ove godine i naložila ponavljanje izbora.

Komisija je utvrdila nepravilnosti, ali nije poništila izbore, već naložila njihovo ponavljanje u skladu sa odredbama novog Zakona o studentskom organizovanju, što ćemo mi sprovesti, jer nam je stalo da sačuvamo ugled našeg fakulteta po kome je Vranje prepoznatljivo, kazala je dekanica Stanojević.

S. Kostić  • Ostavi komentar