Pedagoški: Izbori za Studentski parlament biće poništeni

Eko Taxi Vranje

Nedavno održani izbori za Studentski parlament na Pedagoškom fakultetu u Vranju biće poništeni od strane Univerziteta u Nišu, saznaju InfoVranjske iz izvora na ovom fakultetu.

Izvor portala navodi «da je posebna komisija Univerziteta u Nišu razmatrala dopise nezadovoljnih studenata sa Pedagoškog fakulteta u Vranju i verovatno sledi poništavanje održanih i raspsivanje novih  izbora».Po ovom izvoru, «komisija je utvrdila da su na nedavnim izborima za Studentski parlament načinjene proceduralne greške i propusti koji su u suprotnosti sa Pravilnikom o izborima za Studentski parlament, a konstatovano je i da je bilo pritisaka na studente od strane rukovodećih organa fakulteta».

Izvor InfoVranjskih potencira «da je iz Univerziteta u Nišu zamereno v. d. dekanu Pedagoškog fakulteta Zoranu Momčiloviću da je zajedno sa nekoliko profesora vršio pritisak na studente kako bi bili izabrani njemu «podobni» studenti koji ne bi dovodili u pitanje njegov izbor za dekana na Savetu fakulteta».

Odluka komisije Univerziteta u Nišu koja rešava dopise nezadovoljnih studenata Pedagoškog fakulteta biće uskoro dostavljena organima ovog fakulteta.

S. Kostić    1. Mika 26/07/2021
    2. Student 26/07/2021
    3. misa 28/07/2021

    Ostavi komentar