OJT Vranje pripuplja informacije o PRETNJAMA Šaipu KAMBERIJUOsnovno javno tužilaštvo u Vranju započelo je prikupljanje obaveštenja o pretnjama smrću Šaipu Kamberiju, poslaniku Narodne skupštine Srbije i lideru PDD iz Bujanovca, a na osnovu obaveštenja od Policijske stanice u Bujanovcu, saopštava OJT za portal InfoVranjske.rs.

Odgovor OJT Vranje na pitanje portala objavljujemo u celosti i bez izmena.Shodno članu 16. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, a povodom vašeg zahteva od prvog marta 2023. godine, obaveštavamo vas da smo o prijavi Šaipa Kamberija obavešteni od PS Bujanovac gde je isti prijavio događaj, te smo naložili prikupljanje potrebnih obaveštenja radi provere navoda u prijavi, a u pravcu utvrđivanja postojanja obeležja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stava 3, u vezi sa stavom 1. KZ, piše u odgovoru OJT koje je potpisao portparol ove institucije Muiodrag Stojanović.

Podsećamo, Šaip Kamberi je obavestio javnost da je krajem februara ove godine na FB profilu dobio pretnje smrću od osobe koja se potpisala kao Danijel Miljković.Kamberi je, takođe podsećamo, prijavio Policijskoj stanici u Bujanovcu pretnje koje je dobio na svom FB profilu.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Kovacevic Marko 02/03/2023
    2. Ja 03/03/2023

    Ostavi komentar