Aktivizam i mladi

Održana JUBILARNA Stihija: Entuzijazam mladih ljudiJubilarna dvadeseta Stihija održana je 21. aprila na starom, tradicionalnom mestu, kafiću The Riff.

Stihiju je ovog puta održala i organizovala omladinska organizacija Viridi zajedno sa našim portalom Čaršija, postavši stalni organizator iste. Ispred organizacije Viridi govorila je Selena Kostakiev, zahvalivši se tom prilikom na mogućnosti preuzimanja, kako je navela, “možda najvećeg kulturnog dogadjaja u Vranju”.Gosti XX Stihije bili su Lazar Bukumirović i Lenka Nastasić, studenti srpske književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Oni su svoj dosadašnji rad obeležili svojim zbirkama pesama – Udžbenik svakodnevice, Lazara Bukumirovića i sa druge strane pera, Lenke Nastasić.S obzirom da se radilo o posebnom izdanju Stihije, organizatori su nastojali da okupe neka već poznata lica, učesnike sa ranijih Stihija, ali i nove, koji do sada nisu imali prilike da prikažu svoj rad.

Stevan Milošević, pesnik i profesor veronauke, izložio je par reči o počecima Stihije i njenom razvoju, kao kulturnom događaju, tokom svih ovih godina postojanja.

Lazar Bukumirović jedan od gostiju iz Novog sada rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što se nalazi u Vranju i da je događaj prevazišao sva njegova očekivanja.

ranje je zaista grad sa bogatom kulturom i perspektivnim mladim ljudima. Radujem se daljem radu udruženja mladih i drago mi je što smo se umrežili – rekao je Lazar Bukumirović, jedan od gostiju iz Novog Sada.

Lenka Nastasić, gošća iz Novog Sada, dala je svoje mišljenje o događaju, u kome ističe da je „Stihija“ bila šlag na torti predivnog dana u Vranju.

Bili smo očarani istorijskim znamenitostima koje smo videli, kako se činilo, gotovo na svakom ćošku. Kada je došlo na red samo pesničko veče, oduševio nas je entuzijazam mladih ljudi koji se jasno video na licima svih prisutnih. Ta želja za sopstvenim malim pobedama, u ovom slučaju je oživljavanje poezije uopšte.

Selena Kostakiev / NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar