NUNS povodom napada na VranjeNews: Institucije hitno da reaguju na neprimeren govor SNS-a u VranjuNezavisno udruženje novinara Srbije smatra nedopustivim saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju, u kome se lokalni portal Vranjenews označava kao teroristički i izdajnički.

U saopštenju se neprimerenom retorikom širi verska, nacionalna i rasna netrpeljivost, a portal Vranjenews se optužuje da je glasilo “ teroriste i ratnog zločinca Aljbina Kurtija” koji opravdava “ubice Srba sa Kosova i Metohije”. Povod za ovakvo saopštenje je tekst koji je objavljen na sajtu vranjenews.rs pod naslovom “Kurti objavio spisak zaplenjenog naoružanja, vozila i novca kod Banjske”.NUNS najoštrije osuđuje retoriku vladajuće stranke i smatra je neprihvatljivom, jer ovakva vrsta verbalnog napada na medij direktno ugrožava bezbednost novinara i od njih pravi mete daljih napada, pošto se neprijateljska atmosfera prema novinarima i medijima prenosi i na građane.

Posebno zabrinjava činjenica da ovo nije prvo saopštenje vranjskog odbora SNS-a ovakve vrste, i da je korišten sličan govor. NUNS je i tada reagovao.NUNS poziva Srpsku naprednu stranku da osudi saopštenje svog Gradskog odbora iz Vranja i ogradi se od ovakvog načina komunikacije, a GO SNS Vranje poziva da se javno izvini i suzdrži se od daljeg širenja mrežnje.

NUNS / NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar