NS Trgovište: Da li je KOLIĆ „kopao“ KRIPTO valute – a građani plaćali struju?

Eko Taxi Vranje

Opštinski odbor Narodne stranke u Trgovištu objavio je saopštenje za javnost. Portal InfoVranjske.rs saopštenje prenosi u celosti i bez dodatnih izmena.

U zgradi koja Je namenjena za socijalno ugrožene kategorije i gde su funkcioneri opštine Trgovište dobili kadrovske stanove o čemu je OO NARODNE STRANKE U TRGOVIŠTU obavestio javnost  još pre tri godine, po svemu sudeći napravljen je još jedan, ako ne zakonski onda u najmanj ruku moralni prekršaj na štetu stanovnika, zbog čega zahtevamo hitne smene odgovornih.Unazad nekoliko meseci mi iz Narodne Stranke u Trgovistu proveravali smo saznanja da se rukovodilica opštine bavi rudarenjem i kriptovalutama.  Ova pojava je još strana ne samo za ovako malo mesto kao što je Trgovište već i za Srbiju, pa smo zato bili oprezni sa oglašavanjem.

Naime iz dobro obaveštenih izvora smo došli do saznanja da se sadašnji predsednik Skupštine Opštine Trgovište Aleksandar Kolić bavi kripto valutama ili ti takozvanim rudarenjem na potkrovlju zgrade u kojoj se nalaze prostorije i javnih i državnih preduzeća a to su „Trgovište IN“ (bivša direkcija za izgradnju), „Turistička organizacija“, „Centar za Socijalni Rad“, „kancelarija prekršajnog Suda Vranje“ , „Nacionalna Služba za Zapošljavanje“, „Prostor kluba Penzionera“ kao i stanovi koji si namenjeni za socijalno ugrožene kategorije a prenamenjeni u kadrovske stanove u kojima borave i žive funkcioneri opštine Trgovište.

Mi iz Narodne Stranke smo radili i prikupljali informacije o tome ko se time bavi i koliko dugo. Međutim bavljenje kripto valutama je bila nepoznanica čak i u redovima SNS-A u Trgovištu pa niko nije davao na značaju.

Čak među Naprednjacima u Trgovištu kruže priče koje su teške za poverovati, a to su da predsednica opštine Miljana Zlatković i narodni poslanik Nenad Krstić nisu znali čime se to Aleksandar Kolić bavi i na koji način, ali se pre svega može reći da su zažmurili na ovaj njegov “hobi” i  time dali pređutnu potvrdu.

Bavljenje kripto valutama u Srbiji po zakonu o „Digitalnoj imovini“ nije nelegalno, ali je u ovom slučaju bavljenje ovim poslom predsednika skupštine opštine Trgovište jeste nelegalno i to zbog prostora koji je koristio u pomenutoj zgradi, kao i zbog potrošnje električne energije koja je za taj posao abnormalno velika.

S,  obzirom da su to specijalizovane mašine koje nisu nimalo jeftine jer se kreće od hiljadu do više desetina hiljada eura, došli smo do saznanja da imaju veliku potrošnju električne energije ali da i zaradjuju dobro a to u zavisi kolika je tržišna vrednost 1 bitkoina. Prošle godine se je cena na tržištu kretala od 10 000 do 50 000 eura po jednom bitkoinu, tako da je ovo postao unosan poso za sve one koji imaju para da krenu tim putem.

Da stvar bude još zanimljivija najveći račun za struju u pomenutoj zgradi (poslednji od oko 150 000 dinara) je stizao u prostorijama „kluba penzionera“ koju sami penzioneri i ne koriste. Mi iz Narodne Stranke u Trgovistu osnovano sumnjamo da su sve specijalizovane mašine bile priključene na vod ili ti sat Kluba Penzionera.

U razgovoru sa predstavnikom udruženja penzionera smo saznali da on nije imao nikakve informacije o tome ko se čime bavi u toj zgradi, jer oni i ne koriste prostorije unazad nekoliko godina. Ali je zatečen poslednjim računom od 150 000  dinara,  koji mu je poštar dao. Predhodne račune nije vidjao jer ne koriste prostoriju pa je smatrao da je Opštinska samouprava plaćala samo takse.

Očevici tvrde da su mašine bile zaključane i pod video nadzorom i da niko osim predsednika skupštine Kolića nije imao pristupa potrkovlju, koji je pre više od godinu dana potkrovlje uredjivao specijalnom izolacijom i profisionalnom ventilacijom kojom se je održavala temperatura prostorije zbog velike količine oslobodjene toplotne energije koju proizvode mašine.

Ako se je predsednik skupštine opštine Trgovište Aleksandar Kolić bavio rudarenjem više od godinu dana o trošku i na štetu opštine Trgovište i svih gradjana opštine Trgovište zarad svog ličnog profita, bogaćenja i kupovinu dzipa od 30 000 eura, mi iz Narodne Stranke u Trgovistu zahtevamo od nadležnih institucija da preispitaju sve detalje i činjenice, a pre svega mislimo na to:

-ko je plaćao tolike račune za električnu energiju i koliki su bili računi?

-da li  je sva električna energija koja je utrošena plaćena po računima ili čak postoji mogućnost napajanja ispred satova za očitavanje struje?

-čak i da je dotični predsednik Skupštine, iselio mašine za kripto valute kako se spekuliše , zahtevamo od svih nadležnih institucija da sprovedu istragu na osnovu tragova koji su ostali, a to su ventilacija na samom krovu zgrade, antena za internet, računi za električnu energiju kao i prostor koji je  specijano izolovan na potkrovlju zgrade???

– i tražimo smenu aktuelnoog predsednika skupštine Aleksandra Kolića kao i njegovu odgovornost koju treba da utvrde nadležni organi.  1. Don Kapri 13/06/2022
  2. Bogi 13/06/2022
  3. Ivan 13/06/2022
  4. Brat moj 14/06/2022
  5. Kole 14/06/2022
  6. Zona 14/06/2022
  7. Translate 14/06/2022
  8. Ljubinka 14/06/2022
  9. Jes 14/06/2022
  10. Šanko 14/06/2022
  11. SavaTalimat 14/06/2022
  12. Shoplandia 15/06/2022
  13. Igor 15/06/2022

  Ostavi komentar