NPS Trgovište: U danima iza nas kiše prave ogromne probleme i haos na seoskim putevimaOpštinski odbor Narodnog pokreta Srbije, objavio je saopštenje za javnost povodom problema i haosa koji su nastali usled velikih padavina na teritoriji Opštine Trgovište. Saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena.

Usled obilnih padavina u seoskim sredinama nabujale su doline i reke koje su napravile haos na putevima i onemogućili prilaz selima.I selu Dejance je put u katastrofalnom stanju i pre obilnih padavina, ali su kiše sada napravile još veći haos, te se ni jednim vozilom ne može da pridje selu, javljaju nam meštani.U selu Kozji Dol, zbog odnešenog puta gde je reka probila, ostali su ljudi odsečeni od Trgovišta.

Četiri mahale u Kozjem Dolu su totalno nepristupačne i odsečene od sveta, Dodinci, Kućište, Čukar i Ilijinci. U ovim mahalama živi pretežno staro stanovništvo, dok u jednoj mahali imamo malu bebu, pišu nam i javljaju žitelji ovog sela.

Postoje još oštećenja na nekategorisanim putnim pravcima i to je u ovom trenutku najveći problem u selima, u kojima se meštani plaše da neće moći niko da im dodje i prodje ako bude bilo potrebno, pa čak i terensko vozilo hitne pomoći.

Odbornička grupa Narodnog Pokreta Srbije u Trgovištu, „ZA NAŠU PČINJU“ , poziva sve nadležne institucije, preduzeća i štab za vanredne situacije da što pre pristupi rešavanju ovih po nama vrlo bitnih probelm, zbog kojih su nam meštani odsečeni od sveta.

Odbornička grupa Narodnog Pokreta Srbije u Trgovištu- ZA NAŠU PČINJU

Šef odborničke grupe ZA NAŠU PČINJU

Marko Krstić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Da 24/05/2024
    2. Komi 26/05/2024

    Ostavi komentar