Nevreme u Bosilegradu: Oštećeni seoski putevi

Eko Taxi Vranje

Jako nevreme sa grmljavinom i snažnim pljuskom, koje je sredinom ove nedelje zahvatilo područje opštine Bosilegrad, izazvalo je višestruku štetu u domaćinstvima i na saobraćajnoj infratsrukturi, javlja portalu InfoVranjske.rs Mitko Stojanov iz okoline ovog pograničnog mesta.

U Bosilegradu i okolini „crklo“ je oko 50 televizijskih aparata, a „izgoreli“ su i drugi električni uređaji, toliko je bila snažna grmljavina, dok su na širem opštinskom području oštećeni seoski putevi, navidi Mitko Stojanov.Ovu vest potvrdio je na svom primeru i bosilegradski sveštenik Zoran Stojanov.

U mom domaćinstvu je zbog grmljavine «izgoreo» televizor, kompjuter, pretrpeo sam veliku štetu“, kaže Stojanov.

Mitko Stojanov je obavestio portal „da su opštinske ekipe obišle oštećene seoske puteva u okolini Bosilegrada“.

Sada očekujemo da opština preduzme mere sanacije oštećenih puteva na seoskom području i omogući normalno odvijanje saobraćaja između sela i sa opštinskim centrom u Bosilegradu, rekao je Stojanov.

Po njegovim rečima, na kraju, „jaka kiša nije ublažila vodostanje na rekama bosilegradskog Krajišta posle dugog sušnog perioda“.

Ljubatska reka i Dragovištice su se malo zamutile, vodostaj je blago uvećan, ali se i dalje osećaju negativne posledice sušnog leta, napominje Mitko Stojanov.

Podsećamo, početkom juna ove godine snažno nevreme sa gradom i grmljavinom nanelo je veliku štetu opštini Bosilegrad.    1. Bugarin bosilegrad 06/09/2022

    Ostavi komentar