Nevreme i grad naneli veliku štetu opštini BosilegradVladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad, obavestio je portal InfoVranjske.rs da je nevreme praćeno gradom poslednjih dana nanelo veliku štetu opštini Bosilegrad.

Oštećeni su mnogi lokalni putevi od makadama, pa brojna sela imaju teškoće u saobraćaju, to su putevi u atarima sela Brankovci, Jarišnik, Rikačevo, da ne nabrajam dalje, teško je oštećen veći deo makadamskih puteva od 1.300 kilometara, koliko ih ima na području opštine, kaže Zaharijev.Po njegovim rečima, „nevreme praćeno gradom uništilo je useve u atarima više sela bosilegradske opštine“.

Najviše su stradale bašte i njive u selima Gornja i Donja Ržana, Ploče, Gornja i Donja Lisina i Donja Ljubata, a u ovom poslednjem selu oštećeni su i krovovi kuća, ističe predsednik bosilegradske opštine.

Zaharijev napominje „da je opštinska komisija na terenu radi utvrđivanja nastale štete“.

Počeli smo sa procenom štete, to je dug i težak posao, ali je to dužnost opštine, a odmah smo intervenisali tamo gde možemo i imamo mogućnosti da pomognemo ljudima, saopštava Zaharijev.

Na kraju, predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev informiše „da se opština odmah obratila Vladi Srbije radi dobijanja neophodne pomoći za saniranje nastale štete od nevremena u prvoj i drugoj nedelju juna ove godine“.  1. Lenka 10/06/2022
  2. Daniela 10/06/2022
  3. Bugarin bosilegrad 10/06/2022
  4. Bugarin bosilegrad 10/06/2022
  5. Bugarin bosilegrad 12/06/2022

  Ostavi komentar