Nedelja posvećena pacijentima: Besplatni ULTRA zvuk DOJKE i PSA testObzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.03.2024. god. u periodu od 08h do 16h, biće organizovani preventivni pregledi i to ultrazvučni pregled dojke (za žene starije od 40godina, koje do sada nisu radile ultrazvučni pregleda dojke i koje nisu obuhvaćene redovnim skrining pregledom za dojku)  i PSA test (za muškarce starije od 49 godina kojima  do sada nije rađen PSA u periodu od 6 meseci).

Pregled dojke obavljaće se u prostoru Opšte bolnice Vranje u Službi za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku dok će se laboratorijska analiza PSA obvljati u bolničkoj Laboratoriji.Imajući u vidu da je ultrazvučni pregled zahtevan pregled, koji traje od 15 do 20 minuta molimo naše sugrađanke da imaju razumevanja i dođu samo one koje do sada nisu pregledavane.

U slučaju da se iz objektivnih razloga ne mogu pregledati sve sugrađanke njima će se ponuditi termin u najskorijem vremenu za navedeni pregled.Nije potrebno prethodno  zakazivanje preventivnih pregleda, već građani mogu da dodju u navedenom vremenskom periodu na pomenutim lokacijama.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar