Nastavljen PROTEST radnika, većnik OPET UTEKAOZaposleni u Sportskom savezu i u četvrtak 21. oktobra protestovali su ispred kancelarije gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića Nešija, ali je on na vreme umakao ispred radnika ove organizacije, saznaju InfoVranjske na licu mesta.

Miran i kulturan protest radnika Sportskog saveza pratilo je više novinarskih ekipa, InfoVranjskih, Nove S, TV N1 i Dopisništva RTS, kojima su saopštena četiri zahteva zaposlenih u SS GV.Tražimo da nam se overe zdravstvene knjižice, isplate neisplaćene zarade za 15 meseci, reši naš status i da bide smenjen većnik za sport i to odmah – rekli su zaposleni u Sportskom savezu.

Nastavljen protest SS, gradonačelnik odbio kontakte, većnik bežao na zadnja vrata, UKLJUČIO se i BulatovićDanijela Trajković, predsednica Samostalnog sindikata Sportskog saveza, navela je da većnik Đorđevići, kada ona dođe u njegovu kancelariju, odbija razgovor i jedino joj sugeriše da izađe i zatvori vrata za sobom.

Tako radi većnik za sport Grada Vranja, a mi jedino tražimo da živimo, jer ne možemo da se odreknemo jedinog prihoda, plate od 35.000 dinara – rekla je Trajkovićeva.

Sa protesta u ponedeljak FOTO Info Vranjske

Novinarima se obratila i Ružica Stošić, predsednica Veća Saveza samostalnih sindikata Pčinjskog okruga.

Upoznat je i naš predsednik Ljubisav Orbović sa problemom Sportskog saveza, pisao je gradonačelniku, a na odgovor čekamo, ali sve ovo predugo traje, a u pitanju je naš, vranjski Sportski savez –  podržala je svoje sindikaliste Ružica Stošić.

MILENKOVIĆ: Dijalog sa sindikalcima DA, PRITISCI i UPADI NE

Novinarima su se obratili i predsednik SSGV u ostavci Bratislav Antić koji se osvrnuo na pokušaj gašenja Sportskog saveza od strane Grada Vranja, kao i legenda vranjskog rukometa Zoran Šef Arizanović.

Radnici Sportskog savezaće, kako su najavili, nastaviti proteste i narednih dana.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Grupa gradjana 21/10/2021
  2. Todorović 21/10/2021
  3. VESLA 21/10/2021
  4. Komsija D.Vranje 21/10/2021
  5. SavaTalimat 21/10/2021
  6. Todorović 21/10/2021
  7. Ana 21/10/2021
  8. Radoje Domanovic 22/10/2021

  Ostavi komentar