MILENKOVIĆ: Dijalog sa sindikalcima DA, PRITISCI i UPADI NEPosle dva dana ćutanja, o situaciji sa protestom radnika Sportskog saveza ispred svojih vrata oglasio se i gradonačelnik Slobodan Milenković.

Prema navodima sa gradskog sajta, saopšteno je da su gradonačelnik  Slobodan Milenković i većnik Nenad Đorđević razgovarali sa “predstavnicama Saveza samostalnih sindikata u Vranju i sindikalne organizacije Sportskog saveza Vranje”.Sajt navodi reči gradonačelnika po kojima “rešenje normativnih i pravnih odnosa između Grada i Sportskog saveza treba tražiti isključivo u saradnji sa nadležnim institucijama, jer poslednji istupi nisu način za rešenje problema”.

Gradsko rukovodstvo je spremno za dijalog. Prvi korak ka rešenju problema je potpisivanje Ugovora o sufinansiranju programskih aktivnosti Sportskog saveza. Nadam se da će njihovi predstavnici uvažiti činjenicu da je ovo jedino moguće zakonsko rešenje, jer Grad Vranje nije osnivač Sportskog saveza i ne može finansirati plate zaposlenih, već isključivo programske aktivnosti – rekao je gradonačelnik Milenković.I, toliko.

MIlenković FOTO Info Vranjske

Dobro je da se krenulo sa mrtve tačke, ali, ovo što priča Milenković je više terminologija – neće im prebacivati za plate nego za projekte, ali će ljudi ipak imati neku zaradu 1. u mesecu.

Radnici blokirali Kabinet, gradonačelnika ŠTITILA POLICIJA

DRAMATIČNO kod većnika Đorđevića: Radnici tražili plate, intervencija obezbeđenja, POLICIJE I HITNE POMOĆI (FOTO)

Ono na šta treba obratiti pažnju je nekakav zaista čudan odnos Grada prema Sportskom savezu.

Naime, ako ne mogu da finansiraju SS, kako onda mogu da finansiraju plate u socio humanitarnim organizacijama, Kancelariji za mlade, Regionalnoj kancelariji za razvoj, Crvenom krstu i čak u zdravstvu, gde je Grad, a ne ZC Vranje, zaposlio i plaća plate za najmanje 20 ljudi?

Đorđević FOTO promo

Nešto, dakle, ne štima. Šta, videće se na kraju.

Ono što je nesumnjivo tačno, to je činjenica da se stvari mogu i moraju rešavati samo dijalogom i ničim drugim.

Ali, ima li dijaloga sa onima koji misle da je čitav svet njihov i da mogu da rade ama baš bilo šta što im se prohte?

SSB  

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Mita 19/10/2021
  2. Janko 19/10/2021
  3. Ramilo 19/10/2021
  4. Zoran Mitic 19/10/2021
  5. Dace 19/10/2021

  Ostavi komentar