Nacionalni SAVET Albanaca: Ko će biti novi PREDSEDNIK?Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog potvrdilo je elektorske prijave za izbor Nacionalnog saveta Albanaca sedmog maja u Bujanovcu, objavljeno je na sajtu ovog Ministarstva.

Ministarstvo je od 528 prispelih elektorskih prijava potvrdilo 523, pa će taj broj elektora odlučivati o novom sazivu Nacionalnog saveta Albanaca i budućem predsedniku ovog tela albanske nacionalne zajednice.Prema nezvaničnom saznanju portala InfoVranjske.rs, najveći broj elektora na elektorskoj skupštini sedmog maja u Bujanovcu predstavljaće Partiju za demokratsko delovanje (PDD) na čijem je čelu Šaip Kamberi, poslanik i lider ove stranke, pa se očekuje sigurna pobeda na izborima.

Takođe nezvanično, očekuje se da će se za drugu poziciju u Nacionalnom savetu Albanaca na izborima boriti Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslijua i Alternativa za promene Šćiprima Arifija, a da je četvrto mesto „osigurano“ za Demokratsku partiju Nagipa Arifija, predsednika opštine Bujanovac.Podsećamo, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava uputilo je javni poziv za dostavljanje elektorskih prijava 27. marta, a rok za njihovo podnošenje istekao je sedmog aprila.

Takođe podsećamo, na redovnim izborima za Nacionalni savet Albanaca 13. novembra prošle godine, pobedila je PDD Šaipa Kamberija, ali se Albanci nisu složili oko izbora predsednika, pa je Ministarstvo uvelo Privremeni organ upravljanja i raspisalo izbore za elektorsku skupštinu.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. EPS 20/04/2023

    Ostavi komentar