Obrazovan Privremeni organ upravljanja Nacionalnog saveta ALBANACAMinistarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog saopštilo je da je obrazovan Privremeni organ Nacionalnog saveta Albanaca, objavljeno je na sajtu ovog Ministarstva.

Rešenje o obrazovanju Privremenog organa Nacionalnog saveta Albanaca doneto je u skladu sa članom 40. Zakona o nacionalnim savetima.U Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog ističu da su u celokupnom procesu bili uključeni i predstavnici međunarodnih organizacija i šef misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu.

Takođe se naglašava „da se premijerka Ana Brnabić prethodne nedelje sastala sa predstavnicima albanskih lista koje su učestvovale na izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina“.Podsećamo, nakon izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina 13. novembra 2022. godine, Nacionalni savet Albanaca konstituisan je na sednici 14. decembra prošle godine, ali izborne liste koje su osvojile mandate nisu uspele da postignu dogovor u vezi sa izborom predsednika.

Takođe podsećamo, pobednik izbora za Nacionalni savet Albanaca je PDD Šaipa Kamberija za koju je glasalo preko 4.000 birača, na drugom mestu je Pokret za demokratski progres sa više od 2.000 glasova, a na trećem Alternativa za promene Šćiprima Arifija koja je dobila poverenje manje od 2.000 građana.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar