Ministarstvo objavilo: Izbori za NACIONALNI savet ALBANACA na jugu SrbijeMinistarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog objavilo je javni poziv za elektore za izbore Nacionalnog saveta Albanaca koji će se održati sedmog maja ove godine, saopšteno je na sajtu Ministarstva.

Poziv je upućen svim elektorima da blagovremeno podnesu potpune pismene prijave za učešće u elektorskoj skupštini na kojoj će se birati 15 članova Nacionalnog saveta albanske nacionalne zajednice.Elektorska skupština će biti održana u Bujanovcu i tada će biti poznati članovi Nacionalnog saveta Albanaca.

Potpisi za podršku elektorima moraju da budu overeni kod organa nadležnog za overu potpisa.Pravo da bude elektor ima pripadnik albanske nacionalne manjine upisan u poseban birački spisak čiju kandidaturu podrži najmanje 20 pripadnika nacionalne manjine upisanih u poseban birački spisak.

Kandidat za elektore podnosi Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog elektorsku prijavu na potvrđivanje.

Sve četiri izborne liste Albanaca sa juga Srbije, PDD Šaipa Kamberija, Demokratska partija Nagipa Arifija, Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslijua i Alternativa za promene Šćiprima Arifija, započele su zadnjeg dana marta sprovođenje izbornih aktivnosti prikupljanjem potpisa za podršku elektorima.

Podsećamo, na redovnim izborima 13. novembra prošle godine izabrano je 15 članova Nacionalnog saveta Albanaca, ali je zbog neslaganja oko izbora predsednika Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog formiralo Privremeni organ upravljanja, a nedavno je raspisalo nove izbore na principu elektorske skupštine za sedmi maj.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar