Aktivizam i mladi

Milenkovićev skok u „BUDUĆNOST“: Centar za razvoj i INOVACIJE u VranjuCentar za razvoj i inovacije otvoren je u sklopu Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija pred kraj prethodne godine, a gradonačelnik Slobodan Milenković je tada naveo ključnu ulogu ovakvog centra u podsticanju i stimulisanju lokalnih inovacija.

Gradonačelnik projektom vidi nove prilike za mlade u inovativnim i tehnološkim oblastima.Ovim projektom ne samo da jačamo tehnološki i inovativni kapacitet našeg grada, već i otvaramo nove mogućnosti za mlade, istraživače, da kreiraju proizvode budućnosti, rekao je Milenković.

Kako je istaknuto, svi bi imali koristi, kao i mladi ljudi kojima trebaju osnovni moderni alati da mogu da rade i da se razvijaju. Centar je najpre namenjen studentima i srednjoškolcima kako bi unapredili svoja tehnička znanja i bolje odgovorili na aktuelne zahteve tržišta.Ova inicijativa ne samo da će unaprediti obrazovanje, već će i mladima pružiti izvanrednu priliku za sticanje veština i iskustava u domenu inovacija i tehnologije i da svoja znanja primene, rečeno je na otvaranju Centra za razvoj i inovacije.

Ideja je da centar postane glavno mesto za obuku studenata tehničkih fakulteta, strukovnih studija, ali i srednjoškolaca i onih koji rade u malim i srednjim preduzećima u Vranju i okolini.

Novi kurikulum za akreditaciju uključuje razvoj proizvoda u nastavu na fakultetu i omogućava transfer ovog znanja na studente.

Veoma slični centri za mlade u Vranju koji su obećani su onaj za obrazovanje i obuke, zatim kreativno inovacioni, regionalno inovacioni startap, naučno istraživački za izvrsnost Ćoška – Rista Stajić…

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Srba 23/05/2024
  2. GileRostilj 23/05/2024
  3. Ha ha ha 23/05/2024
  4. Komšinica 23/05/2024
  5. Ha ha ha 24/05/2024
  6. Sasa 24/05/2024

  Ostavi komentar