Aktivizam i mladi

Trening CENTAR za obrazovanje: Da li će stvarno pomoći MLADIMAOsnivanje Trening centra za obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije, odnosno za dualno obrazovanje najavljeno je pre nekoliko meseci, ali pitanje je kada će biti izgrađen i da li će stvarno koristiti mladima.

Sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji između Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, Grada Vranja i Hemijsko-tehnološke škole Vranje potpisan je decembra prošle godine.Investicija u ovaj centar bi trebalo da predstavlja ulaganje u obrazovni sistem našeg grada. Trening centar spaja privredu i obrazovanje gde bi učenici imali mogućnost da se praktično obučavaju.

Ovo je dodatna komponenta mladima kada uče i stiču teorijska znanja u školama. Izgradnja Trening centra je podrška da se kroz obuke steknu dokvalifikacije, prekvalifikacije i odgovori na savremene izazove privrede.Obrazovne ustanove sa teritorije grada i regiona mogu da iskoriste sve kapacitete koje će ovaj objekat ponuditi, a mladi ljudi bi mogli da unesu inovativnost u domaće kompanije.

Trening centar će se nalaziti u Slobodnoj zoni u blizini kompanije Teklas.

Biće izgrađen prostor od preko dve hiljade metara kvadratnih za šta je iz budžeta izdvojeno oko 3.400.000 evra. Početak radova se očekivao na proleće, što znači da bi gradnja trebalo da počne.

Dualno obrazovanje je zastupljeno u četiri vranjske škole, Ekonomsko-trgovinskoj, Tehničkoj, Hemijsko-tehnološkoj i Poljoprivrednoj.

V. ILIĆ / NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Sass 24/04/2024
    2. Vranjanka 24/04/2024
    3. TAKO JE, KAKO JE 24/04/2024

    Ostavi komentar