Metodije se i dalje ne oglašava: Manastir ostao sa TROJICOM u bratstvuNakon smene Metodija Markovića, sa mesta Igumana manastira Prohor Pčinjski u Vranju, ova svetinja ostala je sa dvojicom monaha i jednim iskušenikom, koji predstavljaju bratstvo manastira.

Metodije Marković, ni osam dana nakon smene nije želeo da se oglasio povodom tog događaja.Podsećamo, Metodije je najpre obavestio sve vernike koji su njegovi „prijatelji“ na društvenim mrežama da je razrešen dužnosti, ali je tu objavu brzo „skinuo“ sa mreža.

Draga braćo i sestre, moja duhovna deco, prijatelji, obaveštavam vas da sam odlukom episkopa vranjskog razrešen dužnosti igumana manastira, i da u narednom periodu treba da pređem u neki drugi manastir. Voleo bih da vas vidim, blagoslovim i da se pozdravimo. Biću u manastiru još par dana, pa ko može da dođe biće mi drago, napisao je 1. juna Metodije Marković.Novinari portala InfoVranjske.rs pokušali su da dobiju bilo kakvu izjavu od Metodija, ali je on odbio razgovor za ovaj mediji. Pored portala InfoVranjske.rs, Metodije je odbio da govori i za Bujanovčke, ali je je za ovaj najjužniji mediji na srpskom jeziku samo prokomentrasao da „nije bilo sukoba sa Vladikom“.

S druge strane, vladika Pahomije, javnosti se obratio i svoju stranu priče izneo u dnevnom listu „Večernje novosti“ gde je objasnio da je Metodije tražio otpust iz Eparhije još prošle godine.

Nakon odlaska Metodija Markovića sa mesta igumana, prema statutu Sprske pravoslavne crkve, prvi čovek manastira biće Pahomije Gačić. Pahomije Gačić će od 1992. godine ovu fuknciju obavljati treći put.

Na zvaničnom portalu manastira Prohor Pčinjski, stoji da je ova svetinja ostala sa trojicom člana bratstva manastira. Od trojica članova bratstva, dvojica su monasi, dok je jedan član objavljen kao iskušenih manastira.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Лики 07/06/2024
  2. ЈАца 07/06/2024
  3. Драган 07/06/2024
  4. Боки 07/06/2024
  5. Sultanija 10/06/2024

  Ostavi komentar