MAPICA: Sve je po zakonu, ALI NIJENeko ko se potpisuje kao „rukovodstvo Grada“, što je pojam koji u praksi ne postoji (da li je to gradonačelnik, Skupština, Veće, Uprava, svi zajedno…) reagovao je na pisanje Info Vranjskih i tekst „Preskupa MAPICA rekonstruisana BEZ TENDERA“.

Netačni su i zlonamerni navodi da je mozaik mapa Grada Vranja na Trgu Republike, ispred Spomenika Čika Miti, rekonstruisana bez prethodno raspisane javne nabavke. Naime, u skladu sa članom 27, stava 1, tačka 1, Zakona o javnim nabavkama, naručilac je nakon prikupljanja ponuda za nabavku br. 404-1-92/21-07/1, dodelio ugovor za nabavku radova najpovoljnijem ponuđaču. Ugovor je dodeljen firmi “Ditaarh” Doo iz Beograda. Tako su sve potrebne procedure u vezi rekonstrukcije mozaik mape sprovedene u skladu sa zakonom – navodi se u saopštenju koje prenosi gradski sajt, a i plaćenički mediji koji nisu prnosili vest o nezakonitosti.FOTO promo

Lepo je to i fino, samo što ne demantuje ni delić pisanja Info Vranjskih.

Naime, možda je rečene javne nabavke i bilo, ali, gde? Gde je objavljena, kada, i zašto je nema na gradskom sajtu?Od Nove godine do 5. maja, od kada nema novih objava na gradskom sajtu, nema NI JEDNOG JEDINOG JAVNO POZIVA, već je tu 16 obaveštenja o zaključenim ugovorima, ali o gorivu, bravariji, održavnju puteva, mapica SE NIGDE NE POMINJE.

Dokaz o neprikazivanju tendera FOTO skrinšot

Dobro, to je tajno izvedeno, u redu, pokriće se papirima unazad i sve ok, i Info Vranjske krive.

Ali, da li postoji odluka Gradskog veća o bitnoj promeni javnog spomenika, što mapica nesumnjivo predstavlja, a koja je inače obaveza po zakonu?

Da li je „rukovodstvo Grada“ čulo za nešto što se zove procedura?

OTKRIVENA MAPICA, i Neši video VRANJE NOĆU

Da li su svesni da je procedura nalagala da Gradsko veće donese zaključak o projektnom zadatku koji BITNO MENJA javni spomenik?

Ako jeste, po kom osnovu, i na osnovu čijeg mišljenja je rešeno da se učini ta bitna promena?

Ako nije bilo nikakve Komisije, a nije, kako je Gradsko veće odlučivalo, a nije?

Namena mapice je bila da se po njoj hoda i traži po Vranju, što korito koje je sada sazidano onemogućava.

Da li su ponude arhitekata, a nisu, sadržale ponudu po kojoj će se menjati namena mapice?

Ako jesu, a nisu, da li se tim povodom sastajala Komisija koju je Grad trebao da napravi od stručnjaka, a nije, koji bi dali svoje mišljenje o mogućoj promeni, a nisu?

Sve su to pitanja za „rukovodstvo Grada“ na koje su odgovori jasno, ma šta oni saopštavali.

Preskupa MAPICA rekonstruisana BEZ TENDERA

Bez namere da ulazimo u polemike, jer svako nosi svoju odgovornost, ako ne pred zakonom, ono pred ljudima i Bogom, jasno je da voluntarizam, dakle samo puka želja i volja, ne vode u dobrom smeru.

Ko ne veruje, neka pogleda rekonstruisan javni spomenik na Trgu Republike i sve će mu biti jasno.

SSB  

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Maksa 09/09/2021
  2. Ja 09/09/2021
  3. Maki 10/09/2021
  4. Svedok 10/09/2021
  5. Krcko 10/09/2021

  Ostavi komentar