Preskupa MAPICA rekonstruisana BEZ TENDERAGrad Vranje rekonstruisao je „mapicu“ pored spomenika Čika Miti bez tendera i ikakvog plana, a posao je vodio jedan od značajnijih likova iz Kabineta gradonačelnika, Zoran Spasić, inače Milenkovićev rođak „po babine linije“.

Kako na sajtu grada kao poslednji datum nekakvog poslovanja stoji 5. maj, već mesecima, jasno je da grad za ovaj posao vredan oko 20.000 evra nije raspisao tender, niti sproveo bilo šta od predviđenih procedura za projekat rekonstrukcije.Uz to, budući da se radi o umeničkom delu, nije ispoštovana ni jedna od silnih procedura predviđenih za takve slučajeve, a koje su sasvim posebne od građevinskih procedura.

Pravljenje praktično korita od „mapice“ je krupan umetnički zahvat u mozaik i izveden je bez odobrenja, da se ne pominje kinesko led svetlo, koj je moglo biti i desetak puta kvalitetnje, makar za pare koje su za to potrošene.Sa lica mesta FOTO Info Vranjske

Stručni ljudi za ovakve stvari, ali i šira javnost, kategorično veruju da čitav projektni zadatak ne košta ni približno koliko je aktuelno plaćena rekonstrukcija mozaika.

Sa druge strane, novac dobijen učešćem građana u igri sakupljanja računa „Igraj i pobedi“ već druge godine se troši na čudan način.

Najpre, građani su „odlučili“ da 22.000 evra od nagrade proše godine opredele za rekonstrukciju WC-a u OŠ „J. J. Zmaj“, ali postoje jake indicije da su tako plaćeni samo ranije izvedeni radovi.

OTKRIVENA MAPICA, i Neši video VRANJE NOĆU

Sada, mozaik mape grada košta 10.000 evra po kvadratu, takođe po nekakvoj odluci građana.

Sve se to izvodi mimo zakonskih tokova, a otvaranje je bilo kao da su sagradili novog Čika Mitu. Čekanje kiša da se ne pominje.

I tako…

S. Kostić – SSB  

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Dace 09/09/2021
  2. Bora iz groba 09/09/2021
  3. kabinet 09/09/2021
  4. opstinar 09/09/2021
  5. Tanja Spasić 09/09/2021
  6. Jovan 09/09/2021
  7. Čuvaj boze 09/09/2021

  Ostavi komentar