Ledeno doba u Banji, smrzavao se i poslanikU stanovima i kućama u Vranjskoj Banji, u kojima je uvedeno daljinsko grejanje na termalnu vodu, od četvrtka 7. oktobra pa nadalje traje ledeno doba zbog kojeg se smrzavaju zlosrećni Banjčani, požalili su se portalu InfoVranjske brojni stanari.

Grejanje je potpuno podbacilo u naznačenom periodu, pa su taze „toplifikovani“ Banjčani bili prinuđeni da se snalaze.Izbacio sam sve peći na čvrsta goriva, ukućani mi se smrzavaju nekoliko dana, pa sam uključio kvarcnu grejalicu, što je dvostruka šteta, em plaćamo daljinsko grejanje, em ćemo imati veće račune za struju – jadikuje Banjčanin iz stambenih zgrada preko puta škole.

Toplovodno grejanje doteralo do MLAKIH radijatoraDrugi su aktivirali termo peći na struju.

Nismo imali druga grejna tela, izbacili smo „Alfin“ kamin, ne znajući da ćemo se smrzavati u oktobru. A čujem da su neki koji su prodali sve šporete na drva brže-bolje uneli peći za pečenje paprike, za ajvar, pa ih je zagrejalo „kube“, brzo zagreje, ali se brzo i ohladi – žali se vlasnik kuće iz ulice Boška Đorđevića.

Banjska toplifikacija ZAOBILAZI glavnu ulicu!

U novotoplifikovanom naselju Ćosiki bes i srdžba, jer još nisu osetili prednosti daljinskog grejanja.

Izbacio sam kamin, a sada moram opet da ga unosim na sprat, a on težak ko đavo, pa sada vidim da su bili najpametniji oni koji su ostavili peći na drva ili na pelet, što kažu, za ne daj Bože, što nam se i desilo – kaje se Banjčanin iz pomenutog naselja.

Što je sigurno sigurno je FOTO Info Vranjske

Banjčani stradalnici u čijim stanovima i kućama već više dana vlada ledeno doba, kakvu-takvu utehu potražili su u činjenici da se pleistocenu smrzavao i Slaviša Bulatović, poslanik i predsednik GrO SNS u Vranju, čija je kuća u Vranjskoj Banji prva uključena u daljnsko grejanje termalnom vodom.

Slaba je to uteha kad ti se porodica smrzava, ali nam je koliko-toliko lakše, jer kad on pozove nadležne, JP „Novi dom“, oni će se odmah odazvati bez pogovora, što se i desilo, pa je u nedelju ovo javno preduzeće krenulo sa intervencijom na toplovodu i kod izmenjivača toplote – teše se Banjčani.

Banja: Toplifikacija da se smrzneš

Oni Banjčani koji nisu bili te sreće da dobiju daljinsko grejanje zbog smrzavanja sugrađana seire na svoj način.

Kad ste potpisivali ugovore, propustili ste da u ugovornu obavezu „Novog doma“ upišete i nabavku ćebadi – pakosni su „netoplifikovani“ Banjčani.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Marija kulic 11/10/2021
  2. VESLA 11/10/2021
  3. Dolinarac 11/10/2021
  4. Novi 11/10/2021
  5. Marija kulic 12/10/2021
  6. Novi 12/10/2021

  Ostavi komentar