Banjska toplifikacija ZAOBILAZI glavnu ulicu!

Eko Taxi Vranje

Stanovnici glavne ulice u Vranjskoj Banji, Kralja Petra Prvog Oslobodioca izražavaju poslednjih dana duboko nezadovoljstvo zbog odluke «Novog doma» da uvođenje daljinskog grejanja na termalnu vodu dislocira iz pomenute ulice prema naseljima Ćosiki i Burdinci.

Umesto da toplifikaciju Banje sprovode duž glavne ulice, „Novi dom“ i Gradska opština su stopirale ove radove i cevi za toplifikaciju skladirale blizu naselja Ćosiki i Burdinci, dakle, otpisali su daljinsko grejanje onima koji žive u glavnoj ulici – jadikuju Banjčani iz ulice Kralja Petra Prvog Oslobodioca.Žitelji banjske glavne ulice ponadali su se da za narednu zimu neće morati da kupuju i sređuju drva za ogrev.

Decenijama se grejemo na drva, u našoj ulici živi mnogo penzionera,  međutim sve to nije vredelo, neko je izlobirao da su naselja Ćosiki i Burdinci, razuđena i sa nepovoljnom koncentracijom kuća, važnija od toplifikacije glavne ulice – protestuju nezadovoljni Banjčani iz glavne ulice.

Nezadovoljni žitelji banjske glavne ulice podsećaju «da su i Gradska opština, i «Novi dom», i SNS, obećavali da će glavna ulica biti u prioritetu za daljinsko grejanje, da je sprovedena anketa po domaćinstvima, ali da su to bila lažna obećanja».

«Druga strana», Banjčani iz naselja Ćosiki i Burdinci, pak, «ne shvataju zašto su stanovnici glavne ulice nezadovoljni što će se njihova naselja grejati termalnom vodom».

Doći će red i na glavnu ulicu, znam da su im obećavali, pa ipak ne moraju da se ljute, cepaće drva još ove zime, pa za dalje, videćemo, ako ih vlast opet ne provede žedne preko vode, mislim, preko banjske vode – ironičan je Banjčanin iz naselja Ćosiki.

S. Kostić    1. Dolinarac 28/07/2021

    Ostavi komentar