KANTAR: IŽIVLJAVANJE načelnika Živkovića

Eko Taxi Vranje

Rat između, kako se to kaže, kontroverznog biznismena (vlasnika nekoliko objekata za igre na sreću) Dejana Nikolića Kantara i načelnika PU Vranje Igora Živkovića nastavlja se nesmanjenom žestinom.

Posle sukoba ispred PU Vranje, kada je Nikolić najpe morao da se skloni u inostranstvo a zatim i kućnog pritvora u kome se sada nalazi, u utorak je došlo do nove eskalacije sukoba.Naime, Nikolić je iz kućnog pritvora u svom domu zvao policiju, koja je tom prilikom napravila službenu belešku u koju Info Vranjske imaju uvid.

Deo službene beleške policije FOTO INfo Vranjske

Na početku, četiri službena lica (policajci) u belešci napominju da je Nikolić „pre početka davanja izjave upozoren na posledice krivičnog dela „lažno prijavljivanje“ iz čl. 334 KZ i „davanje lažnog iskaza“ iz čl. 335 KZ RS.

Nikolić je policiji prijavio da je u utorak „dok je zalivao jelke u dvorištu svoje porodične kuće“, primetio da je na uzvišenju iznad kuće, „negde iznad Hilndarske ulice“, stajao crni džip njemu nepoznate marke i registarskog broja.

Nakon nekog vremena, taj džip je krenuo Hilandarskom prema gradu, a pored moje kuće. Tu je stao, vozač je spustio prozor, koji je bio blago zatamnjen, i tada sam video da je to u stvari načelnik PU Vranje Igor Živković. Tada mi se imenovani obratio rečima: „Vidiš li kako sam te nabio  u kuću da ne smeš da izađeš, zapamtićeš ti mene“. Zatim mi je opsovao majku i izgovorio još neke reči uvrede koje nisam upamtio, pa je dodao gas i nastavio kretanje ka gradu – rekao je Kantar Nikolić za službenu belešku policije.  

Nikolić FOTO Info Vranjske

Kao svedoke dešavanja Kantar je naveo direktora svoje firme Nenada Stoiljkovića i poznanika Velimira Vukosavljevića, „koji u bili tu u tom trenutku u mom dvorištu“, uz iskaz da „drugih svedoka događaja nije bilo“.

Ja na svojoj kući imam instalirane kamere za video nadzor, ali one ne rade iz razloga što mi je policija odnela risiver još 2019. godine. Ne znam iz kog razloga se imenovani načelnik ponašao na ovaj način. Molim da se pregledaju sve nadzorne kamere koje pokrivaju Hilandarsku, Petra Kočića i Kajmačalansku, kako bi potvrdio svoje reči, da je načelnik prošao ovim ulicama i boravio na ovim lokacijama – rekao je Kantar u zapisnik.

Živković u sredini FOTO promo

Uz molbu da ga država kao građanina zaštiti, Nikolić je na kraju najavio da će svoju izjavu poslati i u mnistarstvo u Beograd „ako se ne postupi po mojoj prijavi“.

Sumnjam da se neće postupiti, iz razloga jer je načelnik Živković pretpostavljeni svim policajcima u Vranju a trenutno sam u kućnom pritvoru zbog svađa sa njim – navodi Nikolić.

Sastavljanje beleške završeno je, službeno, u utorak oko 14:45, a belešku su potpisali Dejan Nikolić Kantar i ovlašćena službena lica Jovan Milanović, Tomislav Milenković, Ljubiša Mihajlović i Srđan Jovanović.

De4o službene beleške FOTO Info Vranjske

Javnosti radi, Info Vranjske pozivaju i načelnika PU Vranje Igora Živkovića  da javno iznese svoju verziju dešavanja, kako bi se mogao steći pun uvid u ovo, nimalo naivno i beznačajno dešavanje, koje otvara moga pitanja građanskih sloboda i rada policije u Vranju.

SSB  1. Luka 06/10/2021
  2. Sirko 06/10/2021
  3. Nenad 06/10/2021
  4. Lazar 07/10/2021
  5. manekenka 07/10/2021
  6. Pera Pisar 07/10/2021
  7. Sofronije 07/10/2021
  8. Znamo se 10/10/2021

  Ostavi komentar