Aktivizam i mladi

Kakve SADRŽAJE su mladi u TRGOVIŠTU naveli kao njima POTREBNEIstraživanje Kancelarije za mlade u Trgovištu u cilju saznanja o potrebama i interesovanjima mladih je prikazalo šta su oni naveli kao njima potrebno.

Nakon istraživanje iz Kancelarije za mlade opštine Trgovište, nigde nije objavljeno u kojoj meri su sprovedili zahtevi mladih koji s izrečeni u istraživanju.Oblast neformalnog obrazovanja je pokazala da su mladima iz Trgovišta potrebne obuke o radu na računaru, kursevi engleskog, nemačkog, španskog, italijanskog, radionice tolerancije i nenasilja, prva pomoć.

Sportske aktivnosti koje su njima potrebne su fudbalski klub, borilačke veštine, odbojkaški, košarkaški klub, turniri, igre bez granica. Od umetničkih aktivnosti mladi su naveli igru i ples, foto radionica, školu crtanja, filmsku, dramsku i grafiti radionicu, kurs rukotvorina, starih zanata, školu latino plesova i folklora.Zbog zapošljivosti omladina planira fakultet, zahteva praktična znanja, obuku pisanja poslovne biografije, razgovora za posao.

Kada je reč o zdravlju i socijalnoj politici mladih tražili su posvećivanje više pažnje  prevenciji polno prenosivih bolesti, kontracepciji, mentalnom zdravlju, zdravim stilovima života. Na bezbednost računaju uz pomoć informisanosti o zaštiti od nasilja.

Na unapređenje aktivizma i volonterizma mladi Trgovišta gledaju kroz humanitarne akcije i volonterski klub. Ekologija i održivi razvoj bi najkvalitetnije bili sprovedeni preko planinarenja, sekcija za zaštitu prirode.

Od Kancelarije za mlade žele informacije o zaposlenju, školovanju, jeftinim putovanjima, zdravlju, o načinu na koji se u opštini troši novac za mlade.

Kancelarija za mlade u Trgovištu je organizovala više aktivnosti na osnovu potreba omladine, ali nedostaje još sadržaja i sprovođenja ovog istraživanja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.