Kako je glasao ZATVOR u Vranju: Izlaznost 76 odstoPored običnih biračkih mesta, glasanje na republičkim, odnosno izborima za narodne poslanike bilo je omogućeno i zatvorenicima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, odnosno u Vranju u Okružnom zatvoru.

Broj upisanih birača u vranjskom zatvoru iznosi 43, a izašlo je njih 32, što je 76 u procentima. Nevažećih listića je bilo oko tri posto. Zatvorenici su na parlamentarnim izborima mogli da biraju između 18 lista.Od 18 republičkih izbornih lista, glasali su za pet različitih. Najviše glasova je dobila lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, i to 23 ili skoro 72 odsto, dok je lista „Ivica Dačić – Premijer Srbije“ osvojila dva glasa, odnosno šest posto.

Jedina lista opozicije koju su izabrali u zatvoru je Dveri Boška Obradovića i Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski sa preko devet procenata i tri glasa, što ih svrstava na poziciji broj dva, na ovom biračkom mestu.Lista nacionalne manjine Albanaca je osvojila dva glasa ili isti procenat kao lista Socijalističke patije Srbije, dok je SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin jedan, što je tri posto. Nijedna od ostalih lista nije birana na zatvorskim izborima.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Trajko 21/12/2023
    2. Вр 21/12/2023

    Ostavi komentar