Jovanović o PP poslovima: Štednja na RADNICIMA zarad BAHANALIJA VLASTIOdbornik u gradskoj skupštini ispred Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Vranju Predrag Jovanović, govorio je za portal InfoVranjske.rs o radu po osnovu Ugovora o privremenim i povremenim poslovima.

Jovanović je naveo da bi trebalo ukinuti institut privremenih i povremenih poslova i da takav režim rada nije radni odnos.Ovaj institut samo simulira radni odnos, kada se govori o pogledu odgovornosti i obaveza radnika koji se i ne zovu zaposleni jer Zakon o radu taj naziv čuva samo za lica u radnom odnosu – kaže Predrag Jovanović.

Predstavnik Stranke slobode i pravde je rekao da ovakav oblik rada Evropa ne poznaje i on se mora ukinuti, što inače ne pada na pamet vlastima u Srbiji.Kada govorimo o pravima radnika na pp poslovima, mi govorimo o ozbiljnim ograničenjima, pa takvi radnici nemaju pravo na ograničeno dnevno i nedeljno radno vreme, na minimalnu zaradu, prekovremeni rad, ishranu i plaćeni prevoz do posla, dnevni i nedeljni odmor i godišnji odmor – ističe Jovanović.

Odbornik je istakao da novac može da ode na bahanalije vlasti.

Pa zašto ih voli vlast? – Svaki ušteđeni dinar po osnovu angažovanja radne snage, može otići na razne bahanalije vlasti ili stranim „investitorima“ i na ovaj način zadržati oblik radne eksploatacije, objašnjava advokat.

V. ILIĆ

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Kole 13/06/2024
    2. Advokatica 13/06/2024
    3. Vranjanac 15/06/2024
    4. Advokatica 17/06/2024

    Ostavi komentar