Još jedno PREDIZBORNO obećanje: Azil za PSE i dalje aktuelan?Još jedno predizborno obećanje sadašnje vlasti bilo je „Azil za pse u sklopu deponije“, ali ni do danas građani Vranja nisu videli ništa više od slova na papiru povodom ovog problema.

Najbliži azil koji postoji je u Davidovcu, gde su uslovi godinama veoma loši, na šta je pored svega apelovao snimak objavljen pre sedam godina kada je pas uginuo i ležao nepomično.

Vlast u Vranju pre više godina dodatno je sklopila ugovor o zbrinjavanju pasa lutalica sa zloglasnom firmom Avenija MB vredan oko 37.000 evra. Zbrinjavanje jednog psa po ugovoru iznosi 3700 dinara.

Iz Koalicije za život su pri protivljenju angažovanja firme rekli da se Prihvatilište za pse Avenija nalazi u Novom selu kod Vrnjačke Banje, iako je firma registrovana u Beogradu.

Po zakonu, „Avenija“ ne može i ne sme da sakuplja pse iz opština u kojima nema prihvatilište. Pošto je registrovana na Beograd, čini se da prihvatilište nema nigde, naveli su u Koaliciji za život.

Zato što je jasno da ove opcije ne zadovoljavaju potrebe, kao rešenje se navodi gradnja prihvatilišta u Vranju, sa novijim obećanjem da bude u sklopu nove planirane regionalne deponije Meteris. Izgradnja je najavljena za 2023. godinu.

V. ILIĆ    1. Penzioner 17/11/2023
    2. Tričko Prvi 17/11/2023
    3. Nece 21/11/2023

    Ostavi komentar