Poseta AVENIJI MB: Sve je OKVerovatno odgovarajući na krivičnu prijavu koja je podneta protiv odgovornih u Vranju zbog ugovora o zbrinjavanju pasa lutalica sa „Avenijom MB“, gradska vlast posetila je azil za pse te firme u Vrnjačkoj banji.

Iz saopštenja na gradskom sajtu nejasno je da li je ovdašnja inspekcija išla u kontrolu Prihvatilišta ili samo u posetu, ali su utisci, preneti građaniima, svakako povoljni.

Prihvatilište za pse „Avenije MB“ nalazi se u Novom selu kod Vrnjačke Banje, iako je firma registrovana u Beogradu.

– Po zakonu, „Avenija“ ne može ne može i ne sme da sakuplja pse iz opština u kojima nema prihvatilište. Pošto je sada registrovana na Beograd, čini se da prihvatilište nema nigde – kažu u Koaliciji za život, glavnom javnom protivniku angažovanja „Avenije“ u Vranju.

Sa svoje strane, načelnik vranjskih inspekcijskih službi Boban Antanasijević kaže da je prilikom nenajavljene posete utvrđeno da se sa napuštenim psima sa teritorije Grada Vranja postupa na human način, kao i da oni borave u adekvatnim uslovima, „poštujući sve zakonske i normativne standarde“.

– Praksa nenajavljenih poseta i stručnog nadzora od strane našeg Odeljenja biće nastavljena, kako bi se na direktan način utvrdilo poštovanje svih obaveza iz potpisanog ugovora – zaključuje Antanasijević.

Inače, ugovor Vranja sa „Avenijom MB“ vredan je oko 37.000 evra, a zbrinjavanje jednog psa, po ugovoru, staje oko 3.700 dinara.

SSB  • Ostavi komentar