Izložba karikatura finale akcije „Sevap je merak“U Vranju je u Vinariji „Aleksić“ u utorak 11. oktobra otvorena izložba karikatura Radomana Irića, dugogodišnjeg novinara, koja predstavlja finale humanitarne akcije «Sevap je merak» koju je vodila neformalna grupa Ženski solidarni front u saradnji sa Centrom za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Otvaranju ove izložbe prisustvovao je veliki broj javnih ličnosti Vranja i Bujanovca, novinara, članica Ženskog solidarnog fronta, udruženja građana i drugih organizacija, gradskih funkcionera, zaposlenih u vranjskim pravosudnim institucijama, profesora, advokata…U izvanrednom ambijentu Vinarije «Aleksić» na centralnom stolu su izložene 22 uramljene karikature javnih i drugih ličnosti iz Vranja, a ovu svečanost uveličao je sjajnim pevanjem hor «Vera» koji vodi sveštenik Nebojša Stevanović.

Na otvaranju izložbe je saopšteno da Ženski solidarni front već tri godine organizuje akcije humanitarnog karaktera, a da je poslednja akcija posvećena najstarijim sugrađanima koji imaju minimalne prihode ili su bez njih.Potencirana je i izuzetno teška socio-ekonomska slika Vranja koje je po prosečnoj mesečnoj zaradi na dnu lestvice siromaštva u Srbiji i u kome je veliki broj građana ispod crte siromaštva, pa je ova akcija pod nazivom «Sevap je merak» u kampanji u trajanju od 50 dana prikupila veliku količinu namirnica za najstarije sugrađane.

Autor karikatura novinar Radoman Irić, koji se predstavio izuzetnim smislom na polju ilustracije, u kraćem obraćanju prisutnima rekao je „da će karikature biti prodate, a dobijeni novac biti iskorišćen za pomoć siromašnim i ugroženim građanima“.

Želim da kažem da je sama izložba u drugom planu, u prvom su dame iz Ženskog solidarnog fronta koje me oduševljavaju svojom humanošću i energijom. A ovo što sam uradio nisu klasične karikature, prikazao sam javne ličnosti Vranja, ali ne samo njih, već i one druge za koje sam smatrao da su se morale naći u mojim ilustracijama, a koliko sam u tome uspeo, prosudite sami, poručio je Irić.

Autor i organizatori izložbe su na kraju izrazili veliku zahvalnost Vinariji „Aleksić“ i direktoru Draganu Aleksiću zbog prostora za ovu manifestaciju, uz degustaciju visokokvalitetnih vina iz njihove vinarije.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Vranjezguz 12/10/2022
    2. Cuki 12/10/2022

    Ostavi komentar