Izložba „Dok maske nisu pale“: Pobednik Miloš MomčilovićU Medijskom skloništu u Vranju je u organizaciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost u sredu sedmog septembra svečano otvorena izložba pod nazivom «Dok maske nisu pale».

CMTDO je uz pomoć lokalne samouprave raspisao foto konkurs za izbor najlepših fotografija koje govore o životu u vreme oandemije virusa korona na koji su se javili i kandidati iz drugih zemalja, pa je ovaj događaj poprimio međunarodni karakter.Žiri je u užoj konkurenciji izabrao 20 fotografija koje će biti ustupljene Gradu Vranju, a zatim predate Infektivnom odeljenju Bolnice u Vranju.

Pobednik na foto konkursu je kandidat iz Niša Miloš Momčilović sa fotografijama pod zajedničkim nazivom „Šarene maske“, dok je drugo mesto takođe pripalo kandidatkinji iz Niša Milici Kasar.

Izložbu „Dok maske nisu pale“ otvorila je Izabela Savić, članica Gradskog veća za kulturu.

Ova izložba ima višestruki značaj, jer se odnosi na vreme koje nam je na početku ličilo na horor, a kasnije na normalan ambijent u kome smo izašli kao pobednici. Zato mi je drago da je Grad Vranje podržao ovu izložbu, rekla je Izabela Savić.

Pobednik foto konkursa Miloš Momčilović je zahvaljujući na odluci žirija poručio „da fotografije imaju jasnu poruku simbolizujući zatvorenost, ali da ih svaki čovek može doživeti na svoj način“.

Otvaranju izložbe „Dok maske nisu pale“ u Medijskom skloništu prisustvovali su predstavnici Zdravstvenog centra u Vranju, Apotekarske ustanove Vranje i Centra za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite.  • Ostavi komentar