Aktivizam i mladi

Izbori za STUDENTSKI parlament na Pedagoškom FAKULTETUIzbori za Studentski parlament na Pedagoškom fakultetu za mandatni period od 2024. do 2026. godine održaće se u utorak, 23. aprila na biračkom mestu u prizemnom holu fakulteta od 9 do 14 časova.

Za ove važne izbore na fakultetu proglašena je jedna izborna lista pod nazivom Studenti PFVR, a listu može podneti studentska organizacija ili neformalna grupa sa podrškom najmanje deset posto studenata.Na listi se nalazi devet kandidata, koliko je i utvrđeno Odlukom predsednika Studentskog parlamenta o ukupnom broju članova parlamenta sa svim potpisima podrške.

Centralnu izbornu komisiju čine docent dr Sanja Anđelković, predstavnik fakulteta koja je predsednik komisije, Kristina Nedeljković, predstavnik studenata kao član CIK i još jedna članica Petra Blagojević.Trenutni predsednik studentskog parlamenta je Nikola Stojanović, prvi na listi i student na master tehnici i informatici.

Savet Fakulteta je nedavno i doneo odluku o pokretanju postupka za izbor dekana za mandatni period od naredne tri godine, odnosno od 1. oktobra ove do 30. septembra 2027. godine.

Prošli izbori za parlament 2021. su bili poništeni zbog nameštanja, pa su ponovljeni 2022. godine.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar