Izbori za ČLANOVE Nacionalnog savet Albanaca ZAKAZI za 7. MAJTomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava, raspisao je izbore za članove Nacionalnog saveta Albanaca za sedmi maj ove godine, objavljeno je na sajtu pomenutog Ministarstva.

Za Nacionalni savet Albanaca koji žive u Srbije treba da bude izabrano 15 članova na «posrednim» izborima, odnosno, putem elektorske skupštine koju čine delegati izbornih lista koje su dobile poverenje birača na redovnim izborima u novembru prošle godine.

Odluka ministra Žigmanova o raspisivanju izbora za članove Nacionalnog saveta Albanaca objavljena je u petak 24. marta u „Službenom glasniku“, pa su počeli da teku rokovi za sprovođenje izbornih radnji.

Podsećamo, redovni izbori za savete nacionalnih manjina u Srbiji su 13, novembra 2022. godine, ali je izabrani Nacionalni savet Albanaca raspušten zbog toga što članovi saveta nisu mogli da se slože oko izbora predsednika.

Dobro Jutro Srbijo Vranje

Takođe podsećamo, na izborima za Nacionalni savet Albanaca najviše glasova osvojila je PDD, više od 4.000, na drugom mestu je Pokret za demokratski progres sa više od 2.000, a na trećem Alternativa za promene sa nešto manje od 2.000 glasova.  • Ostavi komentar