Izbori u Vranju ili kako su Jova i Zupe pobedili NAPREDNJAKELokalni izbori u Vranju završeni su u 20 časova, 17. decembra, 2023. godine, a Gradski odbor Srpke napredne stranke proglasio je ubedljivu pobedu sa, kako oni vole da kažu, „2.000 glasača više nego na izborima 2020. godine“. Ali za članove Srpske napredne stranke izbori i podela „političkog plena“ tek je počela nakon Božića, i formiranje nove Gradske vlasti.

U Skupštinu Grada Vranja stigla je i opoziciji, tačnije po šest odbornika iz dve kolone, koji su se pokazali kao ozbiljan problem za vladajuću stranku, ali to definitivnonije glavni problem Srpske napredne stranke na lokalu.Niko, ni u najluđim snovima, nije mogao da zamisli da će „pobednici“ izbora u 2023. godini biti Nebojša Zupančić Zupe i Dejan Ivanović – Jova.

Pa tako danas, skoro četiri meseca nakon izbora Dejan Ivanović postavljen je za direktora najvažnijeg preduzeća u Vranju, i trenutni obavlja funkciju vršioca dužnosti prvog čoveka Vodovoda, dok je Zupančić iako bez „zvučne“ funkcije zadužen za pregovore sa Monom, Millennium team-om i drugim stranim i domaćim investitorima u najjužnijem gradu  Srbiji. I sve to baš u trenutku kada Aleksandar Vučić najavljuje više milionsku investiciju u Slobodnoj zoni.Pročitajte još i ovo: Zupančić – Lik i delo: Niko kao Zupe

Moć (ne)naprednjaka u Srpskoj naprednoj stranci, toliko je ojačala, da je došlo do pomirenja Slobodana Milenkovića i Slaviše Bulatovića, pa je tako nekadašnji narodni poslanik iz Vranjske Banje, prvi na liniji odbrane gradonačelnika na sednicima Skupštini Grada Vranja.

Pored ličnog uspeha, Zupančić i Ivanović uspeli su da postave i svog čoveka na mesto zamenika gradonačelnka Grada Vranja, pa je tako Vranja dobilo Milana Ilića, jednog od najmlađi visokih funkcionera ovog mesta u istoriji.

Da bi Milan Ilić postao pomoćnik Gradonačelnika, Zorica Jović morala je postati predsednica Skupštine. Jović je preuzela najteži posao od početka vlasti naprednjaka u Vranju i trenutno je opterećena skupštinskim zasedanjima, jer za govornicom se stalno menjaju opozicioni lideri – Zlatković, Petrović, Pejić, Ristić i drugi.

Da cela stvar bude gora po naprednjake, Ivanović i Zupančić su u administraciji Slobodana Milenkovića došli kao članovi Socijalističke partije Srbije, a danas su prvi (ne)naprednjaci u SNS Vranje.

Pročitajte i ovo: Kako je DSS postao SNS: Nije bitna ideologija već SAMO VLAST

Podsećamo, Zupančić je svoju političku karijeru počeo u Demokratskoj stranci Srbije (DSS), dok pojedini izvori tvrde da je Ivanović pre Demokratske stranke bio najpre član Socijalističke partije Srbije.

Obojica su promenili više stranaka, pa je tako Zupančić iz Demokratske stranke Srbije, lutao od SPS-a do SNS-a, da bi se danas potpuno pronašao u politici Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

Ni put Dejana Ivanovića se nije mnogo razlikvao, on je prema jednim izvorima političku karijeru započeo u SPS-u, dok drugi tvrde da je „od kraja“ kako bi rekli Vranjanaci, bio član Demokratske stranke (DS) u Vranju.

Nakon prvog kraha DS-a u Vranju, Ivanović pronazi svoj „političkog brata“ i prelazi u Socijalističku partiju Srbije, da bi posle poraza na lokalni izborima 2016. godine, sreću pronašao u Srpskoj naprednoj stranci.

Bez obzira na sve, obojica nikada nisu krili da su menjali političke opcije.

DINAMO KAO PREKRETNICA

Političku istoriju Vranja obeležili su mnogi političari, ali retko ko je uspeo da uđe u lokalnu istoriju, a da nije prošao kroz Dinamo Vranje.

I Zupančić i Ivanović u jednom trenutku svoje političke karijere obavljali su posao direktora Fudbalskog kluba Dinamo Vranje.

U poslednjih nekoliko godine, nadimak Zupe se nikada ne izgovara bez imena Jova, i obrnuto, što neodovlji podseća na čuveni fudbalski tandem Moša i Tirke.

Situacija nije mnogo drugačije ni danas, pa je tako Ivanović, po specijalnom zadatku iz centrale Srpske napredne stranke osnovao FK Dinamo JUG i preuzeo Fudbalski savez Vranja.

Preuzimanje fudbalskog kluba i saveza obeležila je borba sa Draganom Antićem Reckom, čovekom koji je uveo Dinamo Vranje u Super ligu Srbije.

Odakle vetar DUVA?

Ako se na kraju ovog teksta iko pita, odakle ovolika politička moć Zupančiću i Ivanoviću odgovor je uvek isti – odande odakle sve počinje i završava se u Vranju – IZ SURDULICE.

Ali kao što na izborima za predsednika Skupštine Fudbalskog saveza Vranja Dejan Ivanović reče, „Nema nazad, nazad je Vranje“.

MSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Nada 28/03/2024
  2. Sara 28/03/2024
  3. Dr. Jovica 28/03/2024
  4. Neko 28/03/2024
  5. miki 28/03/2024
  6. Dane 28/03/2024
  7. Dalibor 28/03/2024
  8. Trener 28/03/2024
  9. Coce 28/03/2024
  10. Jony Walker 28/03/2024
  11. Trajko iz Nesvrtu 28/03/2024
  12. Kiza 28/03/2024
  13. Trajko 28/03/2024
  14. Milan 29/03/2024
  15. Vampir 29/03/2024
  16. Vampir 29/03/2024

  Ostavi komentar