Aktivizam i mladi

Istražujemo: Šta je MILENKOVIĆ obećao mladima u NOVOM ekspozeuU poslednjem ekspozeu gradonačelnika Slobodana Milenkovića u kratkom delu za mlade, navodi se da predanim radom naredni period bude usmeren i ka potrebama i interesima mladih.

U datom diskursu biće preduzeti konkretni koraci ka osnivanju Omladinskog centra kako bi mladi imali prostor za obavljanje različitih hobija, ali i za sticanje specifičnih znanja i veština.Gradonačelnik smatra da bi ovakav centar funkcionisao kao platforma za izražavanje kreativnosti i posvećenosti, pružajući mladima mogućnost da ispune slobodno vreme na obrazovan i stimulativan način.

Planira se proširenje programa iz oblasti programiranja, kroz besplatne obuke kao još jedna od komponenti delovanja, u nastojanju da se pored tehničkog znanja, aktivno osnažuju mladi, njihove veštine i preduzetnički duh.Milenković će nastojati da kroz sprovođenje omladinske politike, obuhvati što veći broj mladih, sa ciljem kreiranja sigurnog okruženja i obezbeđivanja šire mogućnosti za aktivno učešće mladih u društveni život na, kako je naveo, dobrovoljnoj osnovi.

Na putu ka boljem profilisanju i većoj vidljivosti mladih, nosilac brojnih aktivnosti biće Kancelarija za mlade, uz saradnju sa svim institucijama. Svi elementi delovanja, naslanjaju se na Strategiju unapređenja položaja mladih do 2025. godine koja predstavlja planski i sistemski način upravljanja aktivnostima usmerenih na dobrobit mladih.

Slobodan Milenković je u ekspozeu od novih stvari istakao osnivanje omladinskog centra, ali u oblast mladih nisu bili uključeni ostali poput regionalno inovacionog i naučnog centra.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. GoMzi za predsednika 22/05/2024
  2. Srba 22/05/2024
  3. Irena 22/05/2024
  4. Пензионер 23/05/2024
  5. Nate 23/05/2024

  Ostavi komentar