Aktivizam i mladi

Tako je govorio Milenković: Grad će UNAPREDITI položaj mladihGradonačelnik Slobodan Milenković dao je uvodnu reč u Strategiji unapređenja položaja mladih za period od 2021-2025. godine, i u njoj isticao da lokalna samouprava želi da se položaj mladih unapredi.

Gradsko rukovodstvo je prihvatilo inicijativu koordinatora Kancelarije za mlade za pokretanje izrade Strategije.Milenković je u uvodnoj reči istakao da su mladi jedna od najranjivijih socijalnih grupa i da su Republika Srbija i Grad Vranje spremni da obezbede bolji kvalitet života mladih, lakšu integraciju kao i aktivno učestvovanje mladih u svim oblastima društvenog života.

Prema rečima Slobodana Milenkovića, Strategija će pored unapređenja položaja mladih doprineti u boljem profilisanju i većoj vidljivosti lokalne samouprave od strane svih relevantnih institucija, nacionalnih i međunarodnih partnera.Podsećamo da je gospodin Milenković i u svom poslednjem ekspozeu istakao da će se velika pažnja posvetiti potrebama i interesovanjima mladih, a kao jedan od načina za ostvarenje tog cilja je osnivanje omladinskog centra, kako bi mladi imali prostor za obavljanje različitih hobija, ali i za sticanje znanja i veština.

On je obećao osnivanje omladinskog centra, ali u prethodna dva ekspozea ne samo da nije spomenut prostor za mlade poput Centra izvrsnosti ili Startap centra, već nije bilo ni reči o omladini, osim na indirektan način u vezi sa oblastima sporta, kulture, obrazovanja.

U poslednjoj Strategiji je navedeno da je pre ove Strategije postojao Lokalni akcioni plan za mlade za period od 2011-2015. godine, ali da usled nedostatka sluha tadašnje lokalne samouprave za brigu o mladima, nisu bila obezbeđena sredstva.

Nije bilo realizacije projektnih aktivnosti što je za posledicu imalo neadekvatne usluge mladima, nedovoljno izrađenu infrastrukturu za mlade i nedovoljno uključivanje mladih u društveno-ekonomski život lokalne zajednice.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar