Istražujemo: Koliko IZDVOJITI za TEGLU ajvara?



Tegla ajvara od 720 grama koji domaćice spremaju kod kuće košta prosečno oko 400 dinara u novoj sezoni pravljenja i kupovine, istraživao je naš portal.

Jedan od omiljenih specijaliteta juga Srbije od paprike, u prodavnicama košta od 300 do 1000 dinara u zavisnosti od proizvođača i kvaliteta.



Prema informacijama na društvenim mrežama „južnjački“ domaći ajvar moguće je prodati i za preko 1.500 dinara ukoliko su kupci iz većih gradova u Srbiji.

Makedonski ajvari mogu da se nađu po ceni od 300 do 600 dinara, hrvatski oko 500, dok od domaćih proizvođača ide i do 1000 dinara za malu teglu od 550 grama. Najskuplji su pinđuri i ljutenica koji dostižu cenu do 1100 dinara.



Paprike za spremanje ajvara su na ceni od 130 do 200 dinara na pijaci. Zejtin koji je potreban za pravljenje ajvara košta 140 dinara, što povećava cenu gotovog proizvoda.

Domaćica iz Vranja rekla je za portal InfoVranjske.rs koliko ju je koštalo spremanje ajvara.

Paprike sam plaćala 150 dinara kilo. Kupila sam 30 kilograma, a dobila 13 tegli. Tegla ajvara me košta skoro 400 dinara. Teško je spremiti ajvar, ali je tako ukusnije, kaže ova domaćica.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



    1. Radnica 14/09/2023
    2. Lelek 14/09/2023
    3. Milica 15/09/2023

    Ostavi komentar