Aktivizam i mladi

ISTRAŽUJEM: Koji su CILJEVI strategije za UNAPREĐENJE položaja mladih iz Vranja?U strategiji za unapređenje položaja mladih iz Vranja postoje zacrtani ciljevi za integraciju njihovih potreba, kao i pokazatelji učinka, ali ti faktori ne prikazuju da li je primetan napredak.

Ciljevi i pokazatelji su zahtevni, postoji opšti cilj kao standardno unapređenje kvaliteta života i uslova za aktivno učešće mladih u lokalnoj zajednici, dok njegov učinak pokazuje udeo mladih koji učestvuju u aktivnostima omladinske politike Jedinice lokalne samouprave u ukupnom broju mladih u godini.Posebni ciljevi su unapređenje zapošljivosti i samozapošljivosti mladih i kreiranje podsticajnih uslova i programa za razvoj inovativnog, kreativnog i tehnološkog preduzetništva mladih, samo što smo svedoci da nema nikakvog podsticanja omladinskih biznisa, a kamoli iz kreativnih oblasti i tehnologije.

Pročitajte još i ovo: Prostor za MLADE: Kada će Vranje dobiti OMLADINSKI CENTARPoboljšani uslovi za učešće u kreiranju kulturnih sadržaja i unapređenje informisanosti takođe su cilj strategije, ali mladi u kulturi su statistička greška i nisu dobro informisani o aktivnostima u lokalnoj samoupravi zbog nekvalitetne saradnje sa gradom.

Strategija podrazumeva opšte blagostanje i zdravlje, kao i promociju zdravih stilova života i bezbednosne strukture. Svo ovo „blagostanje“ je samo formalno i nije viđen napredak na tom polju.

Uslovi za volonterizam i aktivno učešće omladine su dobro poznato slabi, broj volontera je nizak, između ostalog zbog malo prilika za volontiranje i koristan rad za lokalnu sredinu.

Stratežni ciljevi se uveliko sprovode, a pokazatelji učinka ne pokazuju unapređenje položaja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. deda mraz 01/04/2024
    2. Dace 01/04/2024

    Ostavi komentar