INSPEKCIJA: Prekršajna prijava protiv KOMRADA i DIMITRIJEVIĆAInspektor zoohigijene podneo je prekršajne naloge protiv Javno komunalnog preduzeća „Komrad“ Vranje kao pravnog lica i Zorana Dimitrijevića kao odgovornog lica ispred ove kompanije.

Prekršajne prijave podnete su protiv „Komrada“ i Dimitrijevića zbog nepostupanja po naloženim merama od strane inspektora zoohigijene.Aktivista i predsednik Gradskog odbora „Ekološki ustanak – Ćuta“ – Dragan Antić, inspekciji je prijavio da su JKP „Komrad“ životinjski otpad samo prekrili zemljom, ali ne i uklonini, nakon čega je došlo do reakcije inspekcije zoohigijene.

Inspektor zoohigijene je nakon izlaska na lokaciju „Markovo Kale“ pokrenulo postupak u cilju otklanjanja otpada. U skaldu sa Zakonom inspektor zoohigijene odmah je naložio „Komradu“ da preduzme mere za neškodljivo uništavanje otpada životinjskog porekala.Nakon toga, usledila je prijava za Dimitrijevića i „Komrad“.

Usled efikasnog rada inspekcije grada Vranja oglasio se i Gradski odbor „Ekološki ustanak“.

Pohvaljujemo javno rad inspektora i što je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje ima. Jedino brinemo da inspektor ne dobije neke sankcije od načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove zato što se meša u svoj posao, rekli su u saopštenju iz „Ekološkog ustanka“.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. vruć vetar 19/06/2024
  2. Nena 19/06/2024
  3. Radnik 19/06/2024
  4. Vr Vr Vr 19/06/2024
  5. SRBIN 20/06/2024
  6. Ekolog 20/06/2024

  Ostavi komentar