Ekološki USTANAK: Komrad ipak može kad želi ili KAD MORAGradski odbor Ekološkog ustanka objavio je saopštenje za javnost. Portal InfoVranjske.rs saopštenje prenosi u celosti i bez dodatnih izmena.

Nakon više prijava koje teku još od jeseni 2023. godine konačno je proradio i JKP Komrad. Sve do danas nisu mogli iz raznih razloga. Izvlačili su se na bezbednost radnika, nepostojanja naloga od Gradskog veća, nepristupačan teren, nedostak ruke na mašini da izvuče otpad, itd.Najpre su pokušali da sve zabašure posipanjem zemljišta preko raznovrsnog otpada među kojem su se nalazile kosti i leševi životinja. Odmah su upozoreni da to nije rešenje i da problemi ne mogu da se zatrpaju zemljom i da nestanu.

Konačno se desilo i to čudo, institucije koje imaju ulogu da štite građane su proradile. Inspektor zoohigijene je podneo prekršajne prijave protiv JKP Komrad i odgovornog lica Zorana Dimitrijevića zbog nepostupanja prema naloženim merama. Pohvaljujemo javno rad inspektora i što je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje ima. Jedino brinemo da inspektor ne dobije neke sankcije od načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove zato što se meša u svoj posao.

Ovo je samo jedan prost primer da se vidi kako se može kad institucije rade i u službi su gradjana. Šteta je već napravljena jer je smeće zatrpano zemljom. Dobra stvar je što tako nešto JKP Komrad više neće smeti da radi, a posebno je dobro što vidimo da mogu da uklone smeće, kosti, leševe ako žele. Još bolje je da kada ne žele, može da postupi inspektor pa da onda moraju, kao u ovom slučaju.

Najvažnije od svega je da ovaj put rad preko institucija daje rezultate.

Saopštenje za javnost potpisao je Gradski odbor „Ekološki ustanak“ Vranje.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar