In memoriam: Profesor Borivoje Dimić (1952. – 2021.)Borivoje Dimić, profesor geografije i istaknuti javni radnik, preminuo je u Vranju posle duge i teške bolesti u 69. godini života.

Dimić je rođen u Tankosiću na Kosovu i Metohiji 1952. godine, osnovnu školu završio je u svom mestu, Učiteljsku školu u Uroševcu, a diplomirao je na grupi za geografiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Prištini.Radio je u Gimnaziji u Vladičinom Hanu i Osnovnoj školi «Radoje Domanović» u Vranju, gde je predavao geografiju i ostao upamćen kao odličan kolega i metodičar, zbog čega ga pamte sa pijetetom  generacije vranjskih osnovaca i hanskih gimnazijalaca.

Dimić je bio izuzetno aktivan na društvenom planu, najpre kao aktivista UGS «Nezavisnost» a na čelu sindikalne organizacije u «Radoju Domanoviću», a potom i kao član Demokratske stranke gde je redovno biran za člana Opštinskog, kasnije Gradskog odbora u Vranju i predsednika Saveta za obrazovanje DS.Borivoje Dimić se paralelno sa društvenim aktivnostima bavio i vannastavnim radom u svojoj struci, pa je bio značajan saradnik na projektu «Geografska enciklopedija naselja Srbije» zajedno sa Vranjancem dr Srboljubom Stamenkovićem, profesorom i dekanom Geografskog fakulteta u Beogradu.

Dimić je u Vranju živeo više od četiri decenije, voleo je svoj grad, a posebno je bio cenjen u naselju Saraina gde su ga jednostavno zvali i znali kao Boru profesora.

Profesor Bora je bio pravi porodičan čovek, domaćin i odgovaran na svim poljima, a iza njega su ostali supruga, sin i ćerka.

Sahrana Borivoja Dimića biće u petak 12. novembra na Bunuševačkom groblju u 15 sati.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Miki 12/11/2021
    2. Dragan 12/11/2021
    3. Mileva 12/11/2021
    4. Mića 15/11/2021

    Ostavi komentar