Imunizacija u Vranju: Grip ISPRED korone

Eko Taxi Vranje

Vranjanci se u poslednje vreme više ne plaše virusa korona, a sve manje strahuju i od sezonskog gripa, pokazuju poslednji podaci o imunizaciji stanovništva na ovom području PR službe Zdravstvenog centra u Vranju.

U periodu od 12. decembra do 18. decembra ove godine protiv sezonskog gripa vakcinisalo se svega 40 građana, nešto manje u odnosu na prethodna dva izveštaja kada se vakcinisalo 66, pa 53 građana, a znatno manje od početnog perioda vakcinacije kada je vakcinu protiv gripa primalo od 200 do 400 lica u toku nedelje.Od početka vakcinacije trećeg oktobra do danas vakcinu protiv sezonskog gripa primio je 2001 građanin u Domu zdravlja u Vranju i svim ostalim ambulantama na seoskom području gde se sprovodila vakcinacija protiv gripa.

Istovremeno, od 12. decembra do 18. decembra nije data nijedna vakcina protiv virusa korona, što znači da su Vranjanci «preboleli» strah od ove infektivne bolesti, verovatno pod uticajem redovnih izveštaja o broju novoobolelih koji pokazuju da se procenat inficiranih u odnosu na broj testiranih u vranjskom kraju kreće oko pet odsto.

Do sada je dato ukupno 120.117 doza vakcina protiv virusa korona.

S. Kostić  • Ostavi komentar