Grad DOBIO kredit za RENOVINARANJE škole: Čekanje DUGO tri godineSredstva za rekonstrukciju Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Vranju, pristigla pre tri godine na račun Grada Vranja u KFV banci u iznosu od 100 miliona dinara, gradska vlast još uvek nije povukla, favorizujući za adaptaciju druge škole na svom području, javlja portalu InfoVranjske.rs izvor iz Gradske uprave.

Grad nije povukao ta sredstva iako je urađen projekat za rekonstrukciju „Dositeja“, dobijena je i građevinska dozvola, polazeći od činjenice da je ova stara vranjska osnovna škola odavno „zrela“ za temeljnu rekonstrukciju», navodi izvor portala.Po njemu, „u Vranju se uveliko komentariše da za Grad „Dositej“ nije prioritet iz političkih razloga“.

Svedoci smo da je rekonstruisan veći broj škola na području Grada Vranja, čak i one koje nisu bile u nekom kritičnom stanju, ali nikako da dođe red na „Dositejevu“ školu koja je baš ruinirana, pa ovde sumnjaju da je problem u činjenici da je na čelu te škole kadar koji nije iz SNS, pa nije prioritet aktuelne vlasti, skeptičan je izvor InfoVranjskih.rs.Portal InfoVranjske.rs se obratio putem mejla sa nekoliko konkretnih pitanja u vezi rekonstrukcije „Dositejeve“ škole, pa će dobijeni odgovor preneti u celosti i bez izmena.

Apsolutno su netačni i zlonamerni navodi da su Vranju, kako ste rekli, „legle pare“, da su druge škole „prioritetnije“ i da tu ima „politike“. Vranju je data saglasnost na projektno-tehničkoj dokumentaciji za rekonstrukciju OŠ „Dositej Obradović“ od strane tadašnje Kancelarije za javna ulaganja, a izrada dokumentacije je finansirana iz gradskog budžeta.

Sada sledi javna nabavka za odabir izvođača radova. Želim da naglasim da je rekonstrukcija pomenute škole apsolutni prioritet gradskog rukovodstva i tu „NEMA POLITIKE“. Jedan od dokaza ove tvrdnje su i rekonstrukcije drugih škola na teritoriji Grada Vranja čiji su direktori iz različitih političkih opcija, piše u odgovoru iz Kabineta gradonačelnika Vranja.

Slučajno ili ne, verujemo nenamerno, u odgovoru iz Kabineta gradonačelnika napravljena je pravopisna greška, ono NEMA POLITIKE stavljeno je pod navodnice, pa shodno značenju pravopisnih znakova daje suprotnu tvrdnju od one koja je napisana, dakle, ipak, IMA POLITIKE!

Podsećamo, na položaju direktora „Dositejeve“ škole od 2017. godine je Aleksandra Manić, supruga Dejana Manića, predsednika Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Vranju i direktora „Parking servisa“.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Kaja 19/11/2022
  2. Zone 19/11/2022
  3. SavaTalimat 19/11/2022
  4. Vranjanka 19/11/2022
  5. Милијана 19/11/2022
  6. Prle 20/11/2022

  Ostavi komentar