Čudo se dogodilo: „Zmajevci“ krenuli u svoju školuUčenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ napokon su se vratili u svoju matičnu kuću u Južnomoravskoj učici, nakon mučenja koja je trajalo više od predviđen i obećanog.

Iako je učenici ove obrazovne ustanove krenuli 3. oktobra u svoju matičnu kuću, to nije sprečilo gradsku vlast na čelu sa zamenicom gradonačelnika Zoricom Jović da „odglume“ 1. septrembar.

Kako prenosi gradski portal, Direktorka škole, Milena Marinković, zahvalila se u ime učenika, zaposlenih i roditelja nadležnom Ministarstvu koje je omogućilo da se planovi škole, nakon deset godina, na kraju i ostvare. Ona se zahvalila i lokalnoj samoupravi jer su završetkom radova stvoreni najbolji mogući i bezbedni uslovi za učenje, rast i razvoj.

Predstavnica Jedinice za upravljanje projektima Ministarstva prosvete i bivša učenica Zmajeve škole, Jelena Tomić, rekla je da je „velika čast što je danas ovde i što je velikim trudom škola dobila ne samo lepši izgled, već i bolje uslove za rad i učenje“.

Zamenica gradonačelnika, Zorica Jović,  zahvalila se svima koji su učestvovali u realizaciji projekta, ali ponajviše nastavnicima, roditeljima i deci na strpljenju i razumevanju.

Od februara meseca su počeli komplikovaniji i obimniji radovi u vidu zamene elektro instalacija, prvi put nakon 60 godina, odnosno nakon izgradnje same škole. Zamenjen je i deo krova, završeno unutrašnje uređenje učionica i još mnogo pratećih radova. Trebalo je i rešiti brojne probleme oko projektno tehničke dokumentacije i usaglasiti je sa propisima relevantnih ustanova i organizacija koje su pratile realizaciju radova. Međutim, zajedničkim radom, uspeli smo da ovaj deo rekonstrukcije škole privedemo kraju. Još jednom hvala svima na strpljenju, a đacima prvacima, koji prvi put ulaze u školu, čestitam novi početak sa željom da vi, ali i svi drugi učenici ove škole, kao i do sada, postižete najbolje rezultate“, rekla je Zorica Jović.  

Za rekonstrukciju OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ , lokalna samouprava je iz gradskog budžeta izvojila 17 miliona, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 14 miliona dinara.    1. Kojo 03/10/2022
    2. Milijana 03/10/2022
    3. Brat iz Kozji Dol 03/10/2022

    Ostavi komentar