Gornje Žapsko i manastir odsečeni od Vranja: Žitelji NEGODUJU zbog nemogućnosti korišćenja PREVOZAGornje Žapsko i manastir Sveti Stefan od nedelje petog februara odsečeni su od sveta, jer autobusi „Kavim Jedinstva“ saobraćaju samo do Donjeg Žapskog, javljaju portalu InfoVranjske.rs stanovnici ovoh sela na teritoriji Grada Vranja.

Zaposleni i đaci iz sela Gornje Žapsko, ali i ostali žitelji koji imaju potrebe da budu u Vranju, morali su u ponedeljak šestog februara da pešače više od tri kilometra putem koji nije čišćen od snega, a u slučaju potrebe monahinje iz manastira do Donjeg Žapskog i autobusa moraće da pešače nešto više od četiri kilometra.Žitelji Žapskog negoduju zbog novonastale situacije i nemogućnosti korišćenja autobuskog prevoza, gnevni na odnos jedinog prevoznika na području Vranja, ali i na gradsku vlast koja je za zimsko održavanje puteva na teritoriji Grada angažovala privatno preduzeće „Saba Belča“ iz Preševa.

Stanovnici Gornjeg Žapskog ne skrivaju strah zbog predstojećih ledenih dana skoro cele nedelje, predviđajući da će toliko trajati odsečenost njihovog sela od ostalog sveta i gradskog centra Vranja.Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. DISKO 06/02/2023

    Ostavi komentar