Politika i fudbal – Kamberi gnevan: Cilje LIGE je da IZABACE ekipu TRNOVCACilj Zone „Jug“ je da iz lige izbaci Trnovac, fudbalski klub iz Velikog Trnovca, jer u njemu igraju Albanci, a nas ne vole, izjavio je za portal Bujanovačke Šaip Kamberi, lider PDD i poslanik Skupštine Srbije, stanovnik Velikog Trnovca.

Portal InfoVranjske.rs je u više navrata telefonom pokušao da kontaktira Kamberija, ali je telefon odzvonio, a on se nije javljao.

Kamberi je gnevno reagovao na događaje na meču 19. kola Zone „Jug“ u Vladičinom Hanu između Morave i Trnovca na kome su tri igrača gostiju dobila crvene kartone koje im je podelio Aleksandar Nikolić, glavni sudija iz Leskovca, a njihov klub je poražen rezultatom 2:0 u korist Hančana.

Sramotno suđenje na meču na kome je sudija istovremeno pokazao crvene kartone trojici igrača i žute skoro svim igračima, pokazuje da je naša najveća prepreka Savez, istakao je Kamberi.

Istovremeno, FK Trnovac je saopštio „da su bili prinuđeni da prekinu utakmicu zbog tri crvena i žutih kartona koje je sudija podelio na osnovu nacionalne pripadnosti“.

Ekipa Trnovca će zbog silnih kartona biti hendikepirana na susretu 20. kola Zone „Jug“ sa Alakincem bez obzira što se taj meč igra u Velikom Trnovcu.

Portal InfoVranjske.rs se povodom događaja na utakmici Morava – Trnovac obratio Dejanu Ivanoviću, predsedniku Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga, ali je on naveo „da je takmičenje u Zoni „Jug“ u nadležnosti FS RIS“.

Nisam upoznat sa događajima u Vladičinom Hanu, na sport gledam isključivo iz sportskog ugla, ne volim da politiku mešam sa fudbalom,  svojevremeno sam se zalagao da albanske ekipe sa juga Srbije učestvuju u ligama i takmiče se ravnopravno sa ostalima, a mi kao Okružni savez pomažemo svim klubovima u skladu sa našim mogućnostima, pomirljiv je Ivanović.

Na sajtu FS RIS nema nikakvog osvrta na susret u Vladičinom Hanu, prikazani su rezultati i tabela Zone „Jug“, meč između Morave i Trnovca je završen rezultatom 2:0, a tabela je sastavljena  na osnovu postignutih rezultata.

Trnovac je na 14. mestu među zonašima na «Jugu» sa 13 bodova, iza njega na 15. mestu je Alakince sa devet bodova, a poslednju poziciju zauzima lugina iz Preševa sa sedam bodova, pa se svi pomenuti timovi sa područja Pčinjskog okruga nalaze u opasnoj zoni.    1. Зоран 04/04/2023

    Ostavi komentar